Hlavní obsah

Edmonton si zahrává se svým postavením

, 13. dubna 2006

Příští týden již touhle dobou bude šestnáct týmů v NHL myslet na první zápasy play off. Hráči dalších klubů budou naopak přemýšlet, jak naloží s volným časem. Je již jenom minimum těch, kteří neví, jaká varianta pro ně bude platit. Nejohroženějším týmem, který je ještě dnes na pozici zajišťující play off a příští týden v něm nemusí figurovat, je Edmonton.

Článek

Hráči z kanadského města se těší dobrému zdraví, ale na jejich výsledcích to není patrné tak, jak by si představovali. Nyní se domů vrací z nevydařeného čtyřdílného cestování se třemi získanými body. Edmonton měl sice i smůlu na rozhodčí, ale neměl by se tím nechat unášet, protože na deváté místo má náskok jediného bodu. Po dnešku ho již čeká jediný zápas a osud tak už nemá plně ve svých rukou.

Anaheim sice ubral z vysokého rychlostního stupně, který zařadil v březnu, ale přesto i na právě probíhajícím cestování má kladnou bilanci. V pondělí pomohl i svému dnešnímu soupeři, když porazil jeho hlavního soka, ale teprve dnes se ukáže, zda to nebylo pouze dočasné. Po delší době se do branky podíval v úterý kvůli náročnému programu Bryzgalov, čili dnes lze očekávat, že nastoupí Giguere.

Bookmakeři BetAndWin počítají s touhou domácích po play off. Na Edmonton vypsali kurs 2,2. Hosté ovšem zase chtějí udržet přinejmenším pátou příčku v západní konferenci. Anaheim však na ledě dnešního soupeře naposledy uspěl před sedmi lety a dnes je tedy v kursu 2,55 v roli mírného outsidera.

Reklama