Hlavní obsah

Peavy má po mizerném dubnu co napravovat

Nejhorší sezonu své kariéry zatím zažívá nadhazovač San Diega Jake Peavy. Jeden z nejlepších hráčů na svém postu v Národní lize vyhrál jediný zápas a tři prohrál; vylepšit si statistiky se dnes pokusí v San Franciscu.

Článek

Nutno ovšem dodat, že za mizernou bilanci si může Peavy jen z poloviny. Nadhazovač, který má jako jeden z mála průměr přes strikeout na směnu, letos odehrál tři vynikající zápasy, z nichž si ovšem vítězství připsal jen v tom prvním proti San Franciscu, jeho dnešnímu soupeři. Ani vynikající výkon v dalších dvou povedených utkáních k vítězství nevedl; proti Mets si Peavy připsal tzv. no decision a v Atlantě s pouhými dvěma povolenými oběhy dokonce prohrál. Peavy má letos smůlu na mizerný útok Padres. Pálka San Diega si doběhla pro pouhých 88 bodů, hůř už se vede jen utrápenému Kansasu, a v pálkařském průměru jsou Padres vůbec nejhorším týmem MLB. Není proto divu, že když Peavy odházel proti Coloradu a Arizoně mizerné zápasy, připsal si prohru - nadhazovače v Clevelandu, Bostonu nebo v dalších týmech se silným útokem by spoluhráči na pálce od prohry ušetřili, v San Diegu s jeho průměrem 3.67 bodu na zápas ale něco takového nepřipadá v úvahu. Včera ovšem Padres předvedli zmrtvýchvstání, které by je mohlo psychicky zvednout. V deváté směně zápasu proti Los Angeles už to vypadalo, že prohrajou celou sérii proti Dodgers. Pěti body ovšem utkání vyrovnali a Bellhorn v desáté směně rozhodl o první výhře Padres po pěti porážkách v řadě.

Peavyho protivníkem na kopci dnes bude veterán Jamey Wright, letos asi nejspolehlivější nadhazovač San Francisca. Ten si zatím na rozdíl od Peavyho nemůže na podporu pálkařů příliš stěžovat, například o vítězství 2:1 v Los Angeles se ale zasloužil hlavně on. I on má po posledním zápase co napravovat - před týdnem doplatil na formu newyorských Mets, kteří ho porazili 4:1. Dnes ho čeká soupeř, na kterého nemá nejlepší vzpomínky. Za svoji kariéru odházel proti San Diegu patnáct zápasů, ze kterých má bilanci 3-5 a nelichotivý průměr 5.42 bodů za devět směn.

Zvítězí dnes umění Jakea Peavyho, kterému se proti Giants vcelku daří, nebo rozhodne lepší útok domácích v čele s Moisesem Alouem a lepšícím se Barrym Bondsem? Bookmakeři dnes věří nadhazovači hostů, na které vypsali kurs 1.80 a 2.40 v handicapu. Myslíte si, že si dnes vylepší bilanci domácí Wright? Pak si vsaďte na San Francisco, kurs je 2.05.

Reklama