Hlavní obsah

Hamburk se pokusí přiblížit Bayernu

Dva týmy s velkou motivací se dnes utkají v německém Kolíně. Domácí klub potřebuje každý bod, aby se letos v Bundeslize zachránil. Hamburk má úplně jiný cíl; pokud dnes zvítězí, přiblíží se vedoucímu Bayernu na rozdíl pouhých dvou bodů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Situace Kolína není vůbec růžová. Předposlednímu týmu tabulky zbývají do konce sezony tři zápasy. Na patnáctý Mainz nyní ztrácejí čtyři body a pokud si chtějí udržet reálnou naději na udržení, musí dnes bodovat. Naštěstí pro ně se zítra jejich soupeři v boji o udržení poperou mezi sebou. Ani potom by ale neměli vyhráno; k dalšímu zápasu jedou do Brém k zápasu proti místnímu Werderu, dalšímu mužstvu z čela Bundesligy. Jediný lehčí zápas je čeká až v posledním kole, kdy doma přivítají Bielefeld, kterému už zřejmě o nic nepůjde. Kolín ale vůli zvrátit svůj osud rozhodně neztratil. Svěřenci trenéra Latoura bodovali v pěti posledních zápasech pokaždé bodovali, poslední dva domácí zápasy dokonce vyhráli. "Neprohráli jsme v pěti zápasech a chceme tuto sérii prodloužit. Pořád jsme ve hře a kdo je ve hře, ten smí doufat," neztrácí naději Latour.

Kolín si sice doma poradil s Wolfsburgem a Duisburgem, dnes je ovšem čeká soupeř, který v tabulce zápasů odehraných venku figuruje na prvním místě. Hamburk letos vyhrál deset z patnácti utkání odehraných na cizích stadionech a vidina titulu je obrovskou motivací. Hosté momentálně ztrácejí na Bayern pět bodů a ani jejich naděje tři zápasy před koncem nevyhasla. Není to sice už jen na nich, musejí doufat, že mnichovský klub alespoň dvakrát klopýtne, svůj boj ale rozhodně nevzdávají. Osudným zápasem pro ně možná byl ten poslední; po třech výhrách v řadě přivítali doma Leverkusen, jehož výhra 2:0 šance Hamburku na titul výrazně snížila.

Zápas dvou týmů, které potřebují bodovat, podle bookmakerů nemá výrazného favorita. Společnost Betandwin vypsala na domácí Kolín kurs 2.90, na remízu 3.30 a na hosty 2.20. Vsadit si ale můžete například i na střelce gólu a pokud máte rádi adrenalin, můžete si vsadit kdykoliv během zápasu live.

Reklama