Hlavní obsah

Obhájce titulu čeká neporažené Rusko

, 18. května 2006

Mistrovství světa poskytlo v prvních dvou fázích obrázek velmi vyrovnané hokejové špičky. Jednotlivá mužstva se navzájem připravovala o body tak, že v danou chvíli je na šampionátu jediný tým, který zůstal bez porážky. Rusko dnes vyzve obhájce titulu mistra světa, kteří oblékají dresy s českým národním znakem.

Článek

Rusko se prezentují na šampionátu výtečným útokem, kterému dominuje pochopitelně Ovečkin. Polevit si dovolilo až v pondělním zápase, kdy mu již o nic nešlo, protože mělo jisté první místo ve skupině. Přesto se ale snažilo alespoň tak, aby náskok Švédů dohnalo. Rusko od té doby nehrálo, čili mělo dostatek času na regeneraci po náročném programu. Zápas již odchytal Sokolov, který na konci dubna absolvoval operaci kolene.

České mužstvo doufá, že žádná operace nečeká jeho brankáře Hniličku, který s obtížemi dokončil úterní duel s USA. Jeho problémy se zády prý u něj nejsou ničím netradičním, ale přišly určitě v nejméně vhodnou chvíli. Náhradník Svoboda naposledy chytal před více než čtrnácti dny a všichni doufají, že jeho služeb nebude třeba ani dnes, byť samozřejmě dal najevo, že je připraven. Trenér Hadamczik tentokrát nechá nejspíše mimo sestavu Proroka.

Oba týmy dnes odpoledne spolu sehrají páté čtvrtfinále na velkém turnaji a&bnsp;jejich bilance je v nich zatím vyrovnaná. Bookmakeři BetAndWin dnes favorizují neporažené Rusko. Vypsali na něj kurs 1,7. Český tým byl poprvé na turnaji poražen ve zdánlivě nejméně vhodnou chvíli. Pokud ovšem dnes uspěje, bude vše vypadat jinak. Vsadit si na jeho výhru v normální hrací době lze v kursu 3,55.

Reklama