Hlavní obsah

San Antonio chce doma dokonat obrat

Eurotip.cz

O dalších postupujících v zámořské NBA rozhodnou dva dnešní souboje. V jednom z nich se utkají nejlepší týmy Západní konference; na palubovku San Antonia přicestuje k rozhodujícímu souboji Dallas.

Článek

Stejně jako v několika dalších duelech, i sérii dvou texaských mužstev rozhodne sedmý zápas. Díky lepší bilanci v základní části budou mít výhodu domácího prostředí hráči San Antonia, kteří tak budou v psychické výhodě. Tu ale budou mít především kvůli průběhu napínavé série. Hráči trenéra Popoviche první utkání vyhráli, ve druhém se ale doma museli před Dallasem sklonit po prohře 91-113. Další dva souboje se odehrály v Dallasu. V obou Dallas zvládl lépe koncovku - nejprve San Antonio prohrálo o bod a ve druhém utkání Mavericks zvítězili po prodloužení.

Za stavu 1:3 se duel vrátil do San Antonia; Spurs se v klíčovém momentu dokázali zkoncentrovat a zvítězili 98-97. Druhý mečbol měl Dallas na svém vlastním hřišti, domácí ale bez potrestaného rozehrávače Terryho svou výhodu nevyužili a prohráli 86-91. Klíčovou postavou hostů nebyl ani Tim Duncan, ani Tony Parker, ale Argentinec Ginobili, který ke 30 bodům a 10 doskokům přidal i tři získané míče. "Manu nás táhnul celý zápas," pochválil spoluhráče Duncan. "V prvním poločase to byl on, kdo držel naše naděje naživu," dodal.

Jeho tým dnes odehraje třetí zápas v řadě, který by pro něj v případě prohry znamenal konec sezony a možnosti obhájit loňský titul. Myslíte si, že domácí hráči znovu prokáží pevné nervy a zvítězí? Vsaďte si na San Antonio s kursem 1.57 nebo v handicapu 4 bodů. Nebo věříte Dallasu, že pod taktovkou nejlepšího letošního trenéra NBA Averyho Johnsona dokáže dotáhnout sérii do vítězného konce? Potom nevynechejte Dallas, na který společnost Betandwin vypsala kurs 2.45.

Reklama