Hlavní obsah

Překoná Bonds konečně Babe Rutha?

Dlouhých deset zápasů čekal kontroverzní pálkař Barry Bonds na homerun, který by ho v historických tabulkách postavil na roveň Babe Rutha. V sobotu se konečně dočkal a další nechytatelný odpal ho nyní posune před baseballovou legendu.

Článek

Dočkat se může už dnes proti St. Louis. Diváci v San Franciscu se konečně dočkají konfrontace stárnoucí hvězdy a nejlepšího pálkaře současnosti: Bonds, jehož kariéru poznamenalo podezření z úmyslného braní dopingsu, se poměří s Albertem Pujolsem, letošním lídrem většiny důležitých útočných statistik. Bondsův tým je na spodku překvapivě silné Západní divize Národní ligy, jejich ztráta na čelo je ovšem minimální. Svou bilanci si Obrové vylepšili v posledních šesti zápase, z nichž pět vyhráli. Ve vítězném tažení se jim bude snažit zabránit Mark Mulder, který letos navazuje na velmi slušné výkony z loňska. Bývalý nadhazovač Oaklandu, který má bilanci 5-1, navíc naposled odházel svůj zatím nejlepší zápas této sezony; proti Mets zůstal na kopci téměř celých devět směn, během nichž nepovolil soupeři ani bod.

Mužem, který proti newyorskému týmu jako jediný skóroval, není nikdo jiný než Pujols. Rodák z Dominikánské republiky se poté významně podílel i na třech výhrách v řadě na hřišti Kansasu; v každém utkání dal homerun, kterých už má letos na svém kontě 22. Jeho význam pro tým nejlépe dokazuje jednoduchá statistika: Cardinals odpálili celkově 216 oběhů a Pujols si z nich připsal 54, tedy přesně čtvrtinu. Jemu i jeho spoluhráčům se dnes postaví Jamey Wright. Zkušený nadhazovač po třech prohrách v řadě na přelomu dubna a května v posledních dvou utkáních zabral a i díky podpoře spoluhráčů na pálce v obou zvítězil; dnes si však bude muset poradit s týmem s nejlepší bilancí, proti kterému se mu navíc tradičně příliš nedaří.

S Mulderem na kopci je podle bookmakerů favoritem St. Louis, na které společnost Betandwin vypsala kurs 1.69. Pokud si myslíte, že hosté zvítězí i v handicapu, můžete si vsadit jejich výhru alespoň o dva body v kursu 2.20. A jestli věříte rozjetým domácím, vsaďte si na ně se stejným kursem 2.20.

Reklama