Hlavní obsah

Irsko přivítá chilské fotbalisty

Dva týmy, které se nedokázaly kvalifikovat na fotbalové mistrovství světa, se dnes utkají v Irsku. Domácí mužstvo v Dublinu přivítá hosty z Chile.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Reprezentanti Irska odehrají druhý zápas pod trenérem Stauntonem. Nový kouč si odbyl svůj debut proti Švédsku a premiéra dopadla na jedničku - jeho svěřenci porazili severský tým, který se na mistrovství světa probojoval, 3:0. Irsko mělo na přípravu před dnešním zápasem čtyři dny, které ostrované využili k pilování útočné taktiky, Staunton dnes zřejmě pošle na trávník formaci 4-3-3. Svůj debut v národním dresu si odbyde hráč Tottenhamu Stephen Kelly, útok by měl posílit Kevin Doyle, který tak doplní Robbieho Keana a Damiena Duffa. Chybět ovšem bude Steve Finnan z Liverpoolu, kterého stále trápí zraněné koleno; jeho místo zaujme Liam Miller, který byl v této sezoně na hostování v Leedsu.

Utkání v Irsku je pro chilský výběr první ze tří, které je nyní v čekají. Svěřenci trenéra Nelsona Acosty se poté utkají ještě se Švédskem a ve Francii s Pobřežím slonoviny. Trenér Nelson Acosta pro evropské turné sestavil tým složený jak z hráčů působících v Jižní a Střední Americe, tak z těch, kteří nastupují za evropské týmy. Není v něm ovšem David Pizzaro, který nejprve ohlásil odchod z národního týmu a poté naznačil, že by se mohl vrátit. "Nezměnil jsem názor, do národního týmu se nevrátím," řekl šestadvacetiletý záložník definitivně. "Řekl jsem Acostovi důvody, proč se k národnímu mužstvu nepřidám," dodal.

Bookmakeři v přátelském utkání víc věří domácím, na které vypsali kurs 1.70. Myslíte si, že Chile má dnes v Dublinu naději na úspěch? Pak si vsaďte neprohru hostů s kursem 1.93. A jestli budete moci sledovat zápas v televizi, můžete si ho od 20.30 zpestřit live sázkou.

Reklama