Hlavní obsah

Dallas chce Phoenixu oplatit úvodní prohru

Domácí prohrou zahájil Dallas finále Západní konference NBA. Mavericks předevčírem nestačili na Phoenix, se kterým prohráli 118-121; dnes se pokusí hostům porážku oplatit a srovnat stav série na 1-1.

Článek

Phoenix už dvakrát absolvoval vysilující souboje, nejprve proti Lakers z Los Angels a poté i proti Clippers ze stejného města. Obě série se protáhly na sedm zápasů. Čtrnáct odehraných utkání mělo podle všeho sebrat Suns hodně sil, ve středu to tak v Dallasu ale nevypadalo - Suns připravili Mavericks devátou prohru v sezoně na jejich vlastní palubovce. Hráči trenéra Johnsona nezvládli především závěrečnou čtvrtinu, kterou prohráli o sedm bodů. "V posledních minutách se pokazilo všechno, co se pokazit mohlo," prohlásil po utkání Dirk Nowitzki. Jemu samotnému se závěr utkání vůbec nevydařil; Phoenixu sice nastřílel 25 bodů, ani jeden ale nepadl v posledních šesti minutách. "Je to nepříjemná prohra a špatný vstup do série," dodal.

Pro jeho tým je dobrou zprávou zranění Raji Bella, vynikajícího trojkaře Phoenixu. Bell si v poslední čtvrtině poranil lýtko a dnes ho v sestavě nahradí Leandro Barbosa. I domácí se ale možná budou muset obejít bez důležitého hráče; Josh Howard si u úvodním utkání zranil kotník, odehrál pouhých pět minut a jeho dnešní start je nejistý.

I přes první prohru dnes bookmakeři znovu vysoce favorizují Dallas. Společnost Betandwin vypsala na domácí tým kurs 1.25 a handicap 7.5 bodů. Věříte, že se série může přesunout do Arizony za stavu 2:0 pro Phoenix? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 4.10.

Reklama