Hlavní obsah

Miami může už dnes postoupit

Tři pokusy mají basketbalisté Miami na to, aby v play off porazili Detroit a postoupili jako první do finále NBA. Radovat se mohou už dnes, kdy zavítají na palubovku svého soupeře.

Článek

Úkolem Detroitu je nyní - stejně jako proti Clevelandu - zachovat klid, nemyslet na to, že musí zvítězit třikrát po sobě a soustředit se na každý jeden zápas. V sérii proti Kavalírům prohrávali Pistons 2:3 a jeden z mečbolů museli odvracet na půdě soupeře. To budou muset i proti Heat, tedy pokud dnes Detroit neprohraje a Miami ho tak nevyřadí v pěti zápasech.

Situaci si Detroit zkomplikoval hned v úvodu série, kdy nevyužil výhodu domácího prostředí a Miami zvítězilo na jeho hřišti 91-86. Pistons potom museli srovnat na 1:1, což se jim po těsné výhře 92-88 podařilo. Souboj se poté přesunul do Miami, kde svěřenci trenéra Saunderse chtěli alespoň jedno utkání vyhrát. Floriďané ale v obou přesvědčivě zvítězili, nejprve 98-83 a předevčírem potom 89-78. V dresu hostů se zápas nevyvedl vyhlášeným obranářům Tyshaunu Princeovi a Benu Wallaceovi; v dresu hostů naopak znovu řádila vynikající dvojice O'Neal-Wade, která sama nastřílela 62 bodů.

Podle bookmakerů je dnes favoritem domácí tým, na jehož vítězství vypsala společnost Betandwin kurs 1.42 a handicap 6 bodů. Věříte, že Miami dokáže už dnes ukončit sérii a postoupit do finále NBA? Potom si vsaďte na vítězství hostů, kurs je 2.90.

Reklama