Hlavní obsah

Vyzraje Vaidišová konečně na Mauresmovou?

Eurotip.cz

Francouzka Amelie Mauresmová je jedna z těch, na které česká tenistka Nicole Vaidišová zatím nenašla recept. Prohrála s ní oba dosavadní zápasy; zlepšit si vzájemnou bilanci může dnes, kdy na sebe obě hráčky narazí ve čtvrtém kole French Open.

Článek

Porazit Francouzku v její momentální formě ale není vůbec nic jednoduchého. Mauresmová, zdá se, zraje jako víno; kromě turnaje v Sydney a Dubaji se vždy dostala alespoň do semifinále a tři turnaje vyhrála, včetně grandslamového Australian Open. V Paříži zatím postupuje naprosto bez problémů - s Američankou Shaughnessyovou, Verou Doučevinovou i Jelenou Jankovičovou si poradila ve dvou setech.

Nicole Vaidišové se letos příliš nedařilo. Změnilo se to až na evropské antuce; v Římě ještě ve druhém kole nestačila na Martinu Hingisovou, která nakonec celý turnaj vyhrála, ve Štrasburku ale ztratila jediný set s Jie Zhengovou a po finálové výhře nad další Číňankou Pengovou slavila další titul. Na Roland Garros ztratila v prvních dvou zápasech pouhých osm gamů, ve třetím domácí kvalifikantka Rezaiová sice získala druhou sadu v tie-breaku, v prvním a třetím setu ale Vaidišová svou soupeřku převálcovala.

Na Mauresmovou česká tenistka zatím neuhrála ani jeden set; loni ve Filadelfii prohrála 5-7 5-7 a letos v Melbourne zvítězila Francouzka jednoznačně 6-1 6-1. Podle bookmakerů je Mauresmová jasnou favoritkou i dnes; společnost Betandwin vypsala na domácí hráčku nízký kurs 1.07. Myslíte si, že Vaidišová konečně zlomí prokletí jménem Mauresmová? Potom si vsaďte na ni, kurs je 5.66.

Reklama