Hlavní obsah

Edmonton řeší brankářskou otázku

, 7. června 2006

Finále NHL proti sobě svedlo dva týmy, u nichž to na počátku sezóny očekával málokdo. Carolina se však prezentovala velmi dobrými výkony celou sezónu. Edmonton potom sice proklouzl do play off zdánlivě s odřenými zády, ovšem podařilo se mu to z nesmírně náročné divize. Carolina odehrála před začátkem finále během letošního play off o jedno utkání více.

Foto: Carolina Hurricanes

Útočník Caroliny Hurricanes Josef Vašíček

Článek

V prvním zápase však opět potvrdila letošní nepsané pravidlo, že klub hrající v předchozím kole dlouhou sérii má výhodu proti odpočívajícímu celku. Výrazně jí pomohl jako již v letošních jarních bojích tolikrát zkušený Brind'Amour, který vstřelil vítězný gól zápasu 32 sekund před koncem třetí třetiny. Celkově lze napsat, že v prvním zápase převážila v celku Caroliny zkušenost nad mládím. Pouze výtečný výkon brankáře Warda se tomuto generalizujícímu výroku vymyká.

Edmonton se snažil ukázat, že během týdne odpočinku nevychladnul a dostal se do slibného vedení, když více než polovinu času držel otěže zápasu zcela ve svých rukou. Pět minut před koncem ho však srazilo odstoupení brankáře Rolosona ze hry. Náhradník Conklin situaci nezvládl a klíčovou otázkou je, zda trenér nepostaví do hry Markkanen. Oba brankáři od březnového příchodu Rolosona nedostali žádnou šanci a během sezóny nikoho svými čísly nepřesvědčili.

Bookmakeři BetAndWin očekávají, že hosté budou mít problémy srovnat stav série. Na výhru Edmontonu v normální hrací době vypsali kurs 2,85. Carolina naopak podle nich odjede do Kanady s potřebným vedením 2:0 na zápasy. Vsadit si na výhru domácích v normální hrací době dnes lze v kursu 1,95.

Reklama