Hlavní obsah

Mexičany čeká na úvod Írán

S neúplnou sestavou vstoupí do bojů na mistrovství světa tým Íránu. Přesto, že asijskému týmu bude chybět několik důležitých hráčů, ale Íránci proti Mexiku nastupují s optimismem.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Íránu se dosud nikdy nepodařilo probojovat se ze základní skupiny. Pokud chtějí přepsat historii, neměli by klopýtnout proti Mexiku, které si dělá na postup také nárok. Bohužel pro svěřence trenéra Ivankoviče proti svému dnešnímu soupeři nastoupí v sestavě, která má do optima daleko. Útočníci Karimi a Mahdavíkíj se léčili ze zranění kotníku a zad, obránce Zare si na tréninku poranil koleno a záložník Zandi zřejmě také bude chybět poté, co měl horečku. Írán přesto věří, že dnes uspěje. "Náš tým Mexiko důkladně analyzoval. Víme, jak proti němu hrát," řekl kapitán Daeí. "Myslím, že výhra nad Mexikem není nedosažitelná. Hrají velmi dobře, ale nejsou k neporažení," dodal. "Mexiko je velmi kompaktní, agresivní a rychlé. Občas hrají nudně, ale velmi účinně," složil soupeři poklonu chorvatský trenér Ivankovič.

Mexičané, které odehraje svůj třináctý šampionát, patří spolu s Portugalskem k favoritům na postup do dalších bojů. Tam by se chtěli určitě dostat dál než do čtvrtfinále, což je jejich historické maximum. Do dnešního zápasu nastoupí i s brankářem Sanchezem; ten sice musel do Mexika na pohřeb svého otce, ještě před soubojem s Íránem se ale stihl vrátit. Postaví se tak vyhlášeným útočníkům soupeře - zvlášť nejlepšímu střelci íránské historie Daeímu. "Viděl jsem několik zápasu Íránu," prohlásil před utkáním mexický kapitán Marquez. "Mají několik důležitých hráčů, především vepředu, v obraně si ale vedeme dobře," nebojí se ofenzivní síly soupeře. "Írán bude útočit, samozřejmě. V přípravných zápasech nastříleli spoustu gólů, musíme být na to připraveni," dodal asistent trenéra La Volpa Paco Ramirez.

Jediný vzájemný zápas obou týmů vyhrálo Mexiko 2:1. Zvítězit by podle bookmakerů mělo i dnes; společnost Betandwin vypsala na jeho výhru kurs 1.50. Věříte, že Írán využije své dobré formy a oplatí soupeři porážku? Potom si vsaďte na jeho neprohru s kursem 2.41. Vsadit si ale můžete i na desítky dalších příležitostí a pokud jste si oblíbili live sázení, nezapomeňte: zápas začíná v 18.00.

Reklama