Hlavní obsah

Španělsko chce mít jistotu postupu

Pověst týmu, kterému se nedaří na velkých turnajích, chtějí vyvrátit fotbalisté Španělska. V prvním utkání nadchli svoje fanoušky výhrou 4-0 nad Ukrajinou. Podobné představení chtějí předvést i dnes, kdy se jim postaví Tunis.

Článek

Dnešní vítězství je pro hráče trenéra Aragonese důležité. Jednak by jím potvrdili, že předešlé vítězství nebylo náhodné, a hlavně by měli jistotu postupu mezi nejlepších šestnáct týmů a mohli by v klidu odehrát poslední zápas ve skupině. Proti Tunisu proto vyšlou stejnou útočnou hrozbu, se kterou potopili Ukrajinu. V ofenzivě budou Španělé znovu spoléhat na trojici Torres, Garcia, Villa, která předchozího soupeře tolik potrápila. Aragonesovi by ale určitě nevadilo, kdyby jeho tým získal rychle vedení a do hry by potom mohli zasáhnout náhradníci, stejně jako v úvodním souboji, kdy se na trávník podívali Raul a Fabregas.

Španělé mají za sebou šňůru 23 zápasů bez prohry v řadě. Připravit je o neporazitelnost se pokusí Tunisané, kteří ale v prvním utkání příliš nezazářili. S podceňovanou Saúdskou Arábií prohrávali 1-2 a cenný bod za remízu zachránili až na poslední chvíli díky gólu útočníka Boltonu Jaidiho. Roger Lemerre a jeho svěřenci vědí, že proti Španělsku budou muset přidat, pokud si chtějí zachovat naději na postup. "Máme schopnosti na to, abychom odehráli se Španělskem dobrý zápas. Oni jsou na tom možná lépe technicky, ale my jsme zase silnější v soubojích jeden na jednoho," řekl trenér, jehož tým čeká na výhru na šampionátu od roku 1978. Ke smůle Tunisanů stále není v pořádku rodilý Brazilec Santos, jehož útočné schopnosti by se jeho týmu hodily. "Nebude hrát," prohlásil stručně lékař mužstva Kammoun, podle kterého jsou šance na to, že Santos nastoupí alespoň proti Ukrajině, padesát na padesát.

Není velkým překvapením, že v dnešním souboji jsou kursovými favority Španělé. Společnost Betandwin stanovila kurs na jejich výhru 1.25. Myslíte si, že dnes Tunisané ustojí útočnou hru svého soupeře? Potom si vsaďte na neprohru outsidera, kurs je 3.53. A pokud se chcete u televize bavit, vsaďte si kdykoliv během utkání live.

Reklama