Hlavní obsah

Aragones chce šetřit hráče

Prakticky jisté první místo ve skupině mají po dvou výhrách fotbalisté Španělska. V utkání proti Saúdské Arábii proto trenér Aragones nechá některé hráče odpočívat.

Článek

Španělé v Německu zatím vyvracejí svoji pověst týmu, který se na velkých turnajích nedokáže prosadit. Hned na úvod šampionátu deklasovali Ukrajinu 4-0 a vítězství se poté dočkali i proti Tunisu, kterému ve druhém poločase nastříleli tři góly. Se šesti body nyní vévodí skupině H a má postup v kapse; pokud dnes neprohrají a zároveň Ukrajina nerozdrtí mnohagólovým rozdílem Tunis, mají jisté i první místo ve skupině. Není proto divu, že dnes trenér Aragones nechá na lavičce několik hráčů základní sestavy. Volno by měl mít nejlepší střelec týmu Torres. "Torrese zastihl turnaj ve vynikající formě a doufám, že si ji udrží. Proto bude v příštím utkání odpočívat," prohlásil kouč. Aragones dnes dá v útoku šanci Raúlovi a Davidu Villovi, kteří se vystřídají v poločase; odpočívat by měl i brankář Casillas, místo kterého nastoupí Caňizares, a změn dozná i obranná čtveřice.

Saúdská Arábie má sice ještě teoretickou naději na postup, hráči trenéra Paquety ale vědí, že po dnešním utkání si s největší pravděpodobností budou balit kufry. V Německu se neuvedli špatně, v prvním utkání remizovali s Tunisem 2-2. Poté je ale čekala Ukrajina, která potřebovala vyhrát, což se jí také povedlo. Po prohře 0-4 nezbývá hráčům Saúdské Arábie než porazit Španělsko a zároveň doufat, že pro ně příznivě dopadne zápas Ukrajina-Tunis. "Věděli jsme dopředu, že zápasy s Ukrajinou a Španělskem budou těžké, ale člověk musí pořád věřit a být do konce pozitivní," nezoufá si Paqueta. "Hráči ukázali odhodlání a napravili dojem z minulého šampionátu," připomněl trenér čtyři roky starou ostudnou porážku 0-8 s Německem.

Ačkoli Španělé nenastoupí kompletní, jejich sestava bude pořád velmi silná. Není proto divu, že jsou Evropané podle bookmakerů velkými favority s kursem 1.12. Pokud věříte, že se Saúdská Arábie rozloučí s turnajem důstojně a dokáže Španělům vzdorovat, můžete si vsadit například jejich výhru s handicapem 2:0 v kursu 2.55. A jestli vás zatím nic nezaujalo, počkejte si do výkopu a potom začněte sázet live.

Reklama