Hlavní obsah

Neporaženou Anglii čeká Ekvádor

Bez větších potíží splnili v Německu svou "povinnost" angličtí fotbalisté. Ze své skupiny postoupili jako její vítězové; v cestě do čtvrtfinále se jim dnes postaví Ekvádor.

Článek

Oproti Anglii je její dnešní soupeř se svým druhým vystoupením na mistrovství světa fotbalovým trpaslíkem. Neznamená to ale, že by se Ekvádorci vzdávali předem, naopak se chtějí proti kolébce fotbalu vytáhnout. "Když je příšera daleko od vás, bojíte se, jak je strašlivá. Když se ale přiblíží, zjistíte, že to není tak hrozné," prohlásil ekvádorský útočník Carlos Tenorio před dnešním utkáním. Jeho tým už po základní skupině ví, že se může s ostatními mužstvy směle měřit; Ekvádorci vyhráli dva ze tří dosavadních zápasů, nad Polskem zvítězili 2-0 a nad Kostarikou 3-0. Před rozhodujícím zápasem s Německem dokonce byli v čele skupiny A, o jejich druhém místě rozhodla prohra s domácím celkem 0-3. To ale odpočívalo několik hráčů základu, kteří dnes znovu vyběhnou na trávník; do sestavy se vracejí kapitán Ivan Hurtado, další obránce Reasco, záložník Castillo a útočníci Tenorio s Delgadem.

Anglie zatím prochází šampionátem bez porážky. Ostrované sice zatím příliš neoslňují svou hrou, výsledky jim ale nikdo upřít nemůže. Na úvod mistrovství porazili svěřenci trenéra Erikssona Paraguay 1-0 a bez obdrženého gólu byli i po druhém utkání, ve kterém zdolali Trinidad a Tobago 2-0. O první body přišli až se Švédy; Angličané sice ještě těsně před koncem vedli, po Larssonově přesné trefě se ale oba týmy rozešli smírně 2-2. V úplné pohodě ale angličtí reprezentanti nejsou. Zranil se jim útočník Owen, který bude mimo hru několik měsíců, zápas s Ekvádorem vynechá i Gary Neville, Rio Ferdinand nastoupí po problémech s třísly, zbožňovaný Wayne Rooney se po několikatýdenní pauze stále hledá a nepřesvědčivý je i záložník David Beckham. Eriksson dokonce v pátek prohlásil, že záložník Realu nemá místo na hřišti jisté. "Vystřídám ho, když nebude hrát dobře. Už se to také v minulosti stalo," prohlásil Švéd, který u anglické reprezentace končí. "Je bez debat, že se musíme zlepšit. Jsme ale na Ekvádor dobře připravení a jsem velkým optimistou," tvrdí ale Beckham.

Bookmakeři Beckhamův optimismus sdílejí, proto vypsali Angličany jako favority s kursem 1.45. Myslíte si, že podceňovaný Ekvádor dnes může Erikssonovy svěřence zaskočit? Potom si vsaďte neprohru Jihoameričanů, kurs je 2.57. Společnost Betandwin ale u tohoto zápasu vypsala i desítky dalších příležitostí a pokud se chcete u televize bavit, můžete si vsadit během zápasu live.

Reklama