Hlavní obsah

Aragones: Jsem si jistý, že zvítězíme

Bez zaváhání prochází šampionátem v Německu hráči Španělska. Po třech výhrách v řadě dnes narazí na Francouze, kteří na mistrovství své fanoušky zatím příliš nepřesvědčili.

Článek

Jihoevropané se na šampionátu prezentují skvěle. Základní skupinu bez problémů vyhráli; nejprve rozdrtili Ukrajince 4-0, poté si zastříleli i proti Tunisu, který porazili 3-1 a v utkání, ve kterém trenér Aragones šetřil některé hráče, si poradili i se Saúdskou Arábií. Výkony jeho týmu přiměly španělského kouče před dnešním utkáním k odvážným výrokům. "Jsem si jistý, velmi jistý, že vyhrajeme," prohlásil v sobotu Aragones, který chce i proti Francouzům uspět rychlou hrou na jeden dotek. "Trenér si musí být jistý vítězstvím, ale hráči do toho musí dát 110 procent," dodal. Proti Francii si ale věří i jeho hráči. "Neskončila druhá ve skupině náhodou," prohlásil útočník Torres.

Francouzi na mistrovství vyděsili své fanoušky dvěma remízami v řadě a připoměli jim tak propadák z roku 2002, kdy se poroučeli po základní skupině. V rozhodujícím zápase jim navíc chyběl Zidane; i bez něj si ale poradili s Togem 2-0 a postoupili tak jako druzí za Švýcarskem. Doma ve Francii ale určitě nevládne spokojenost; pouhé tři branky ve třech utkáních dokazují, že tým trenéra Domenecha není v úplné pohodě. Na hráčích je patrná únava z předešlé sezony. To se týká také útočníka Arsenalu Henryho, který dnes má Aragonesovi co oplácet. Média připomínají předloňský konflikt mezi ním a Henrym, jehož kouč nazval negrem. Aragones se později bránil tím, že to bylo špatně pochopeno, že chtěl jen vyhecovat Reyese k lepším výkonům. "Zlepšujeme se a bude v tom pokračovat. Ale perfektní výkon si schováváme na finále," prohlásil Domenech, kterému se po odpykání trestu vrací do sestavy Zidane.

Podle bookmakerů nemá zápas výrazného favorita; na vítězství Španělů vypsala společnost Betandwin kurs 2.30, na remízu 3.10 a stejný kurs je i na výhru Francie. Nemůžete si vybrat? Nevadí, počkejte si do 21.00 a potom začněte sázet live.

Reklama