Hlavní obsah

Teplice čekají curyšské Kobylky

Uzdravující se hráči dělají radost teplickému trenérovi Marečkovi, jehož tým se dnes v Poháru Intertoto utká ve Švýcarsku s Grasshoppers Curych.

Foto: FK Teplice

Teplický fotbalista Josef Kaufman (vpravo) svádí boj o míč s útočníkem Espanyolu Barcelona Garciou v úvodním utkání Poháru UEFA.

Článek

Na Teplice zbyl Pohár Intertoto poté, co v závěru uplynulé sezony skončily v souboji o evropské poháry až za Mladou Boleslaví a Slavií. Stále ještě ale mají možnost vybojovat si postup do Poháru UEFA. Cesta už je to ale komplikovanější, k postupu by nyní musely přejít přes "Kobylky" a poté ještě přes belgický Gent.

Přestože se dnešní soupeř Teplic posílil, trenér Severočechů Mareček z curyšského mužstva strach nemá. "V létě do něj přišli hráči se zkušenostmi z německé bundesligy a jiných soutěží a řekl bych, že příchody jsou víc do kvality než odchody. Nositeli útočné fáze jsou Ristič, Dos Santos, Touré nebo Biscotte. Na ty si musíme dát pozor. Třeba Brazilec Dos Santos dal gól ze standardky ze 30 metrů. Jelikož z MS už vypadlo Švýcarsko, tak asi bude i brankář Coltorti," řekl pro stránky klubu Mareček.

Dnešní souboj se neuskuteční na domácím stadionu Grasshoppers, ale na nedalekém Letzigrundu, kde hraje svá utkání městský rival FC Curych. Pro teplického trenéra je to dobrá zpráva. "Mám pocit z dokumentace, že je hřiště uzavřenější, což bývá pro hosty většinou výhoda," tvrdí Mareček, který si oddechl poté, co se mu začala koncem června vyprazdňovat marodka. "Problém má jen Benát. Fenin s Rilkem už trénují, začal i Kroupa, téměř v plném tréninku s míčem je už i Jirka Sabou. Ten ale ještě hrát nebude," řekl kouč Teplic.

Přestože Grasshoppers nehrají na svém stadionu, bookmakeři je dnes favorizují; společnost Betandwin vypsala na Švýcary kurs 1.70. Věříte dnes teplickým hráčům, kteří už dříve dokázali potrápit evropské soupeře? Potom si vsaďte na remízu v kursu 3.50 nebo rovnou na vítězství hostů s kursem 4.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články