Hlavní obsah

Příští rok ve stejnou dobu

Travnatou část sezony už mají za sebou tenisté, kteří se dnes ve švédském Bastadu vrací na antuku. Český tenista Tomáš Berdych se v prvním kole utká se Španělem Almagrem; poradí si s ním stejně, jako před rokem?

Článek

Právě na tomto turnaji spolu oba dnešní soupeři sehráli jediný vzájemný souboj. Před rokem se radoval Tomáš Berdych, který Almagra porazil 4-6 6-2 6-4. Na tento turnaj vůbec musí český tenista rád vzpomínat. Po Španělovi porazil ještě Zabaletu a krajana Vaňka a ve finále dokonce sebral první set současné antukové jedničce Rafaelu Nadalovi; Španěl ale nakonec zápas otočil a zvítězil 2-6 6-2 6-4. Letos si Berdych přivezl do Švédska vynikající formu. Poté, co v Prostějově vzdal zápas Janu Hájkovi ve druhém kole, se na trávě v Halle dostal až do finále, kde nestačil na suverénního Federera a stejný hráč ho zastavil i ve čtvrtém kole Wimbledonu.

Nicolas Almagro si o takové formě může nechat zdát, a přitom ještě před pár týdny byl postrachem všech favoritů. Ve Valencii se musel prokousat kvalifikací, kde neměl daleko k vyřazení. Potom se ale rozjel jako parní válec, který nebere ohledy na překážky, a odvezl si odsud nakonec titul. Na dalším turnaji v Barceloně přešel přes několik výborných antukářů do semifinále, kde se musel sklonit před Nadalovým uměním, a v Říme ho ve čtvrtfinále zastavil Roger Federer, kterému Almagro vzdoroval tři sety. Potom ale jako by přišel útlum. V rakouském Portschachu nepřešel Almagro přes Itala Staraceho ve druhém kole a stejně daleko došel i na Rolland Garros, kde ho ve čtyřech setech vyřadil James Blake. Na dalších dvou turnajích, které se hrály na trávě, neměl antukový specialista velké ambice, a také se v obou poroučel hned v prvním kole - v Nottinghamu s Danielem Braccialim a ve Wimbledonu s Mariem Ančičem z Chorvatska.

Přestože dosavadní bilance mluví pro Berdycha, je dnes podle bookmakerů favoritem Almagro, na kterého společnost Betandwin vypsala kurs 1.75. Věříte, že ho český tenista porazí i podruhé? Potom si vsaďte na Berdychovu výhru v kursu 1.85.

Reklama