Hlavní obsah

Ožije Novák na svém oblíbeném turnaji?

Antuka ve švýcarském Gstaadu zřejmě svědčí českému tenistovi Jiřímu Novákovi. Na zdejším turnaji se mu už dvakrát podařilo zvítězit; v cestě za dalším úspěchem mu dnes stojí Němec Kohlschreiber.

Článek

Novák dnes už jen vzpomíná na dobu své největší slávy, kdy patřil mezi absolutní tenisovou špičku. V posledních dvou letech se bývalá světová dvojka kvůli zraněním a rodinným povinnostem na kurtech trápí. Občasnou výjimkou jsou antukové turnaje; letos se mu dařilo v rakouském Portschachu, kde vyřadil Chelu a domácího Melzera a vypadl až s vynikajícím Rusem Davyděnkem, loni se mu dařilo v chorvatském Umagu, kde došel rovněž do semifinále. Další možnost uspět má nyní v Gstaadu, kde už dvakrát triumfoval; v roce 2001 porazil ve finále Španěla Ferrera a o dva roky později dokonce domácího Federera. Poslední dva roky se musel dvakrát sklonit před Italem Staracem - v roce 2004 s ním vypadl ve čtvrtfinále, loni potom v prvním kole. Letos vstoupil do turnaje znovu úspěšně, v prvním kole si poradil s dalším veteránem Moyou 6-3 6-2.

Dnes ho navíc čeká protivník, kterého už jednou porazil. Philipp Kohlschreiber se s Novákem utkal loni na tvrdém povrchu v Delray Beach, kde prohrál lehce 2-6 1-6. Letos se dvaadvacetiletému Němci příliš nedaří. Porazil sice několik silných soupeřů, nikdy ale nepřešel přes třetí kolo. Nepodařilo se mu to ani v minulých týdnech na trávě; v Halle vypadl v prvním kole, v nizozemském Hertogenboschi ho ve třetím kole vyřadil Baghdatis a ve Wimbledonu skončil na raketě Fina Nieminena. V Gstaadu ovšem začal výborně - v první kole porazil antukového specialistu Di Maura 6-3 6-1.

Bookmakeři dnes více věří českému tenistovi, na kterého vypsali kurs 1.67. Věříte, že Kohlschreiber oplatí stárnoucímu Novákovi loňskou prohru a postoupí přes něj do třetího kola? Potom si vsaďte na Němce, kurs je 1.95.

Reklama