Hlavní obsah

Vika čeká favorizovaný Gasquet

Na těžkého soupeře narazí Robin Vik ve druhém kole turnaje v Gstaadu. Je jím Francouz Gasquet, který se chce rehabilitovat po rychlém vyřazení ve Wimbledonu; poradí si český tenista s bývalou juniorskou jedničkou?

Foto: robinvik.estranky.cz

Robin Vik

Článek

Robin Vik se nyní musí znovu cítit jako ryba ve vodě. Vítěz květnového pražského challengeru a čtvrtfinalista z Mnichova má za sebou travnatou část sezony, ve které se mu - jako obvykle - nedařilo. V anglickém Queens Clubu skončil už v prvním kole, kde nestačil na Rumuna Sabaua. Stejně rychle se potom poroučel i v nizozemském Hertogenboschi, kde vypadl s domácím Sluiterem, i ve Wimbledonu, kde neuhrál ani set na Němce Mayera. V prvním kole turnaje v Gstaadu neměl příliš práce; krajana Romana Kutáče, který se do hlavního pavouka probojoval v kvalifikaci, porazil lehce 6-2 6-1.

Jeho dnešní soupeř, Richard Gasquet, si na travnaté turnaje určitě stěžovat nemůže. Hráč, který před čtyřmi lety dokázal jako junior vyhrát dva grandslamové turnaje, doma v Paříži a US Open, dokazuje, že ani zelený povrch mu nedělá potíže. Francouz jinak nemá zrovna šťastný rok - až do června jen jednou přešel přes druhé kolo, což je pro hráče, který loni odehrál fantastickou sezonu, určitě zklamáním. První letošní úspěch si Gasquet připsal až na trávě. V Halle měl ještě smůlu na los, který mu už ve druhém kole poslal do cesty Rogera Federera. V Nottinghamu si ale vše nahradil a poté, co ztratil jediný set, obhájil svůj loňský triumf na zdejším turnaji. Svoji formu chtěl potom prodat i ve Wimbledonu, los se k němu ale znovu zachoval nehezky a podruhé ve dvou týdnech ho domů poslal Federer. V Gstaadu je k němu zatím štěstí přívětivější - v prvním kole ho čekal Němec Greul, se který si Gasquet poradil bez větších problémů 6-3 6-3.

Dvacetiletý Francouz byl měl podle bookmakerů zvítězit s přehledem i dnes, proto na něj společnost Betandwin vypsala nízký kurs 1.10. Myslíte si, že český tenista má na to Gasqueta porazit? Potom si vsaďte na Vika, kurs je 4.95.

Reklama