Hlavní obsah

Young chce proti Atlantě napravit minulé selhání

Pěti výhrami v řadě ukončilo San Diego první část sezony MLB, kterou ukončil zápas All-Star. Podaří se Padres vstup do druhé části stejně úspěšně?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

První polovinu sezony tak San Diego zakončilo na prvním místě Západní divize Národní ligy, kterou loni po předchozích hubených letech konečně vyhráli. Stejně jako v předešlém ročníku, i letos této divizi chybí dominantní tým; mezi týmy jsou tak minimální odstupy, první San Diego má bilanci 48-40 a poslední Arizona 43-45. Ani letos není hlavní zbraní Padres útok, ale nadhoz. Hlavním tahounem není překvapivě tradičně vynikající Jake Peavy, který se letos trápí a s bilancí 4-8 hodně zaostává za očekáváním, ale nováček v týmu Chris Young. Sedmadvacetiletý nadhazovač už v loňské sezoně v Texasu dokázal, že má talent; až v dresu San Diega ale prožívá zatím nejlepší sezonu své krátké kariéry. A není to překvapivě vlivem Petco Parku, který nadhazovačům usnadňuje práci - na stadionech soupeřů má Young bilanci 4-0 a průměr těsně nad dva body za devět směn.

Za uplynulé tři měsíce odházel Young jen tři nepovedené zápasy. Ten nejhorší byl proti Atlantě, proti které se dnes pokusí o reparát. Braves ke konci května vyhnali Younga už po třech směnách, během kterých si stihli připsat šest oběhů. Atlanta je dalším týmem, které přestávka na zápas All-star zastihla ve vynikající formě; Braves vyhráli šest z osmi posledních utkání. Oproti dřívějším letům se Atlanta nemůže nemůže opírat o nadhazovače, kterým se - s výjimkou Johna Smoltze - letošní sezona zatím příliš nevyvedla. Spoléhat tak musí na útok, v němž vyčnívá především Andruw Jones; devětadvacetiletý pálkař sice zřejmě nepřekoná loňských 51 homerunů, se 75 odpálenými body je ale na třetím místě v této statistice mezi hráči Národní ligy. Zmínka o slabých výkonech nadhazovačů se týká i Tima Hudsona, který se dnes postaví San Diegu. Hráč, který stejně jako Young vyměnil Americkou ligu za Národní, jako by se rok od roku horšil. Loni po svém příchodu do Atlanty měl ještě solidní bilanci 14 vítězství a 9 proher a průměrně 3.5 povolených odpalů za zápas, letošních 6-8 a přes 4.5 bodu za devět směn ho už ale řadí mezi slabý průměr.

Bookmakeři při stanovování kursů zřejmě zohlednili předchozí Youngův zápas proti dnešnímu soupeři, proto je na San Diego slušných 1.80. Pokud věříte, že Atlanta na domácího nadhazovače znovu vyzraje, vsaďte si na hosty s kursem 2.05. A pokud vás to nezaujalo, můžete si vsadit třeba na to, kolik strikeoutů si oba nadhazovači připíšou.

Reklama