Hlavní obsah

Zopakuje Koukalová loňský úspěch?

Dvě hráčky, které letos neprožívají zrovna nejlepší sezonu, se dnes utkají ve druhém kole turnaje v Palermu. Soupeřkou Češky Kláry Koukalové je domácí Roberta Vinciová.

Foto: Český olympijský výbor

Klára Koukalová

Článek

Pokud dnes Koukalová zvítězí, bude to v této sezoně vůbec poprvé, co se podívá do třetího kola. Bývalá hráčka první třicítky se letos trápí, nedaří se jí na žádném povrchu. Po sérii neúspěchů na tvrdém povrchu se neprosadila ani na antuce, kde uhrála dvakrát druhé kolo a dvakrát vypadla hned ve svém prvním zápase. Nepomohl jí poté ani přechod na trávu, v Birminghamu a ve Wimbledonu vypadla v prvním kole; vítězství se dočkala jen v Hertogenboschi, kde porazila Španělku Pascualovou, hned potom ale vypadla - i když po boji - s domácí Krajicekovou.

Svoje účinkování v Palermu, kde se v roce 2005 dostala až do finále, zahájila Koukalová úspěšně, Francouzku Foretzovou porazila 6-4 6-2. Po sérii špatných výsledků se ale vzpamatovala i její dnešní soupeřka. Roberta Vinciová od French Open nehrála; po více než měsíční pauze dokázala porazit nebezpečnou Kanepiovou z Estonska 7-5 6-4 a poprvé od března se tak dostala do druhého kola.

Obě hráčky už na sebe na kurtu narazily dvakrát. Oba zápasy se odehrály v loňském roce; ve čtvrtfinále turnaje v Portoroži zvítězila ve dvou setech Koukalová a o měsíc později jí to Vinciová v curyšské hale oplatila a zvítězila 6-2 6-2. Dnes je podle bookmakerů favoritkou Koukalová, na kterou společnost Betandwin vypsala kurs 1.42; věříte, že ji Italka dokáže před domácím publikem porazit? Potom si vsaďte na Vinciovou, kurs je 2.38.

Reklama