Hlavní obsah

Oplatí Šafářová Medinaové loňskou porážku?

Jediný krok dělí tenistku Lucii Šafářovou od finále v italském Palermu. V cestě do něj jí stojí Španělka Medinaová; vybojuje si česká hráčka možnost bojovat o druhý titul v této sezoně?

Foto: NOVINKY/Kateřina Farná

Lucie Šafářová.

Článek

Ten první získala Šafářová hned na úvod roku. Přítelkyně Tomáše Berdycha vstoupila do sezony vítězstvím na turnaji v Gold Coast. V Austrálii porazila několik vynikajících hráček, mezi nimi například Švýcarku Schnyderovou, Rusku Safinovou nebo Flavii Pennettaovou z Itálie. Potom přišel na tři měsíce útlum: z něj se Češka probrala až v Amelia Island, kde se dostala až do semifinále. Od půlky dubna pak znovu čekala na úspěšný turnaj. Většinou se nedostala dál než do druhého kola, nebodovala ani ve Francii ve Fed Cupu, byť například proti domácí Dechyové bojovala statečně a prohrála až 7-9 ve třetím setu. V Palermu se Šafářová konečně chytla - postupně zde porazila kvalifikantku Abramovičovou, která zápas vzdala po prvním setu, Řekyni Daniilidouovou a ve čtvrtfinále i Španělku Martinezovou-Sanchezovou.

Dnes ji ovšem čeká velmi těžká soupeřka. Další Španělka Medinaová je na antuce jako doma, zvlášť na té v Palermu. Od roku 2001 se tu objevila čtyřikrát a z toho třikrát odjela jako turnajová vítězka. První triumf získala v roce 2001, o dva roky později ji sice v semifinále zastavila Slovinka Srebotniková, předloni a loni už ale Medinaová znovu dominovala; v cestě za dvěma tituly v řadě dokonce neztratila jediný set. Ten jí vzala až letos ve druhém kole Běloruska Jakimová, které se ovšem ve třetí sadě Španělka pomstila "kanárem"; proti krajance Pous Tiové v prvním kole ani proti další kvalifikantce Knappové ve třetím Medinaová set neztratila.

Pro Šafářovou nemluví ani vzájemná bilance; jejich jediný souboj vyhrála Španělka, která loni na Canadian Open zvítězila 4-6 7-5 6-1. Není proto divu, že bookmakeři považují za favoritku Medinaovou, na kterou vypsali kurs 1.41. Věříte, že Šafářová dnes dokáže bilanci srovnat? Potom si vsaďte na ni, kurs je 2.48.

Reklama