Hlavní obsah

San Diego uvidí česko-slovenský souboj

Dvě tenistky bývalé federace se dnes utkají na turnaje v americkém San Diegu. Nasazená sedmička Nicole Vaidišová se o postup do třetího kola popere se Slovenkou Hantuchovou.

Článek

Ačkoli je Vaidišové stále jen sedmnáct let, dokázala se obdivuhodně rychle prosadit mezi absolutní světovou špičku. V letošní sezoně znovu dokazuje, že její předešlé úspěchy nebyly náhodné a že z ní vyrůstá výjimečná hráčka - kromě Číňanky Liové ji od května neporazila žádná hráčka mimo světovou desítku. Na svůj první letošní triumf ale čekala Vaidišová až do turnaje ve Štrasburku; ještě většího úspěchu dosáhla na následujícím French Open. V Paříži se přes světovou jedničku Mauresmovou a Venus Williamsovou dostala až do semifinále, kde po obrovském boji prohrála s Ruskou Kuzněcovovou. Dařilo se jí i první týden na Wimbledonu, kde ji ale ve čtvrtém kole vyřadila zmiňovaná Liová. S Evropou se Češka rozloučila dvěma vítězstvími ve Fed Cupu - ve Francii porazila Golovinovou a Dechyovou - a odcestovala za americkými betony. Ve Stanfordu podle očekávání porazila své první dvě soupeřky a zastavila ji až v semifinále Kim Clijstersová. V San Diegu se zatím Vaidišová téměř nezpotila - po prvním volném kole ji ve druhém čekala Španělka Pascualová, kterou česká hráčka rozdrtila 6-1 6-0.

Ani její dnešní soupeřce se ale nevede nejhůř. Daniela Hantuchová už dávno zapomněla na nepovedené sezony v letech 2003 a 2004 a znovu se vyšplhala do světové dvacítky. Na rozdíl od Vaidišové na své letošní turnajové vítězství stále čeká, už ale dokázala uhrát například semifinále v Aucklandu. Nejlépe se Hantuchová dokáže připravit na grandslamové turnaje; v každém z nich se letos dostala do čtvrtého kola, kde ji vyřadily favorizované soupeřky - v Austrálii Ruska Šarapovová, v Paříži Clijstersová a ve Wimbledonu další Belgičanka Heninová. Na ostatních turnajích se ovšem Slovenka nevyhne občasným klopýtnutím, naposledy například prohrála ve Stanfordu v prvním kole s kvalifikantkou Perryovou. V San Diegu ale Hantuchová zatím neztratila ani set; v prvním kole jí vzdala zápas Květa Peschkeová a ve druhém si Slovenka poradila s nebezpečnou Olgou Savčukovou 6-2 6-4.

Obě tenistky se už jednou na kurtu potkaly. Na začátku letošní sezony se v Sydney radovala Vaidišová, které její soupeřka vzdala zápas za stavu 6-3 3-1 pro Češku. Bookmakeři si myslí, že dnes by se měla Vaidišová radovat podruhé, vypsali na ni proto poměrně nízký kurs 1.32. Věříte, že Slovenka dnes dokáže Vaidišovou porazit a srovnat bilanci? Potom si vsaďte na Hantuchovou, kurs je 2.73.

Reklama