Hlavní obsah

Arsenal sehraje generálku s Alkmaarem

Eurotip.cz

Už za necelý týden vstoupí londýnský Arsenal do evropských pohárů. Ve 3. předkole Ligy mistrů narazí na nevyzpytatelné Dinamo Záhřeb, o kterém se říká, že má letos nejlepší kádr v historii. Svěřenci Arsena Wengera dnes budou mít poslední možnost se na něj připravit, jejich soupeřem bude nizozemský vicemistr z Alkmaaru.

Článek

Nový klub českého reprezentanta Tomáše Rosického má v současné době dost problémů najednou. Tím největším je asi spor manažera Wengera s Ashley Colem, který už veřejně odmítl nastupovat za Arsenal a žádá o přestup do Chelsea. Dalším problémem je hodně zraněných hráčů - trojice Gael Clichy, Philippe Senderos a Abou Diaby bude ze hry ještě 6 týdnů, problémy s kotníkem má navíc švédský rychlík Freddie Ljungberg a stejně jako on bude až v září schopen nastoupit obránce Lauren. Teprve 2. srpna začal trénovat Thierry Henry a stejně jako s brankářskou jedničkou Jensem Lehmannem, který má stop za červenou kartu ve finále Ligy mistrů z minulého ročníku, s ním Wenger nemůže počítat v prvním zápase proti Záhřebu. Oslabení jsou to jistě značná, Arsenal má ale pořád z čeho čerpat, jelikož má k dispozici široký kádr s hráči světových kvalit.

Pro nizozemského vicemistra z minulé sezony je dnešní přátelský zápas velkým svátkem. Alkmaarský DSB Stadion je už několik týdnů beznadějně vyprodán, i když se jedná pouze o přípravné utkání. Trenérem mužstva je velmi zkušený Louis van Gaal, který by chtěl zopakovat úspěchy klubu z roku 1981, kdy získal titul a hráči tehdejšího mužstva tvořili základ holandské reprezentace. To není ale jednoduchý úkol a je potřeba na něm pracovat. Mezi hlavní opory mužstva jednoznačně patří nizozemští reprezentanti Denny Landzaat a Joris Mathijsen; právě na něm vybudoval Marco van Basten novou nizozemskou obranu. V útoku hraje stále nebezpečný Gruzínec Shota Arveladze, který dnes prověří obranu Angličanů.

Myslíte si, že Arsenal i bez zraněných opor dokáže zvítězit v tomto přátelském utkání? Pak si můžete vsadit na tuto příležitost u společnosti bwin s kursem 1.60. Na remízu vypsali bookmakeři 3.35 a výhra domácího Alkmaaru 4.75.

Reklama