Hlavní obsah

Vyzraje Plzeň na Spartu i bez Straky?

Eurotip.cz

Díky překvapivé výhře na Letné v posledním zápase loňské sezony si Plzeň udržela prvoligou příslušnost. Hned ve druhém kole letošního ročníku narazí na Spartu opět. Tentokrát bude mít výhodu domácího prostředí; na druhou stranu už nebude mít na trenérské lavici Františka Straku, který nejspíš věděl, co na Spartu platí.

Článek

Stejně jako loni nebo předloni je pražská Sparta podle bookmakerů a dalších fotbalových odborníků favoritem Gambrinus ligy. Do sezony ale nevstoupila vůbec dobře, když jen remizovala s nováčkem z Kladna. Bylo to především kvůli tragické koncovce, ačkoliv právě na útok se letenští soustředili, když v letní přestávce nakupovali. Do mužstva se po roční anabázi v tureckých klubech Trabzonspor a Besiktas Istanbul vrátil Tomáš Jůn a ve sparťanském útoku tak konkurence zase narostla. Trenér Stanislav Griga má na hrot k dispozici kromě Juna ještě Zdeňka Pospěcha, Lustrinelliho, Libora Doška, Matušoviče, Koláře a Slepičku. Dalším velkým nákupem byl příchod Ludovica Sylvestra z Barcelony, jehož místo je ve středu zálohy. Ani ten ale v prvním utkání proti Kladnu síť nerozvlnil a tak se po zápase na letenské mužstvo snesla velká vlna kritiky. Tu se bude snažit odčinit v dnešním utkání, v němž už může nastoupit opora zadních řad Tomáš Řepka, který měl v prvním kole stop kvůli žlutým kartám. Naopak zranění znemožní hrát Sivokovi, Drobnému, Slepičkovi a Jungrovi.

Kromě už zmiňovaného úspěchu z konce minulé sezony, Plzeň na Spartu nikdy neuměla zahrát a skoro vždy odcházela ze hřiště poražena. Doma proti ní nezískala jediný bod už pět utkání v řadě. Dnes může vše změnit, pomoci by jí k tomu měl i získaný bod z Příbrami, kterým si jistě plzeňští hráči zvedli sebevědomí. "O vítězství jsme sice přišli až v samém závěru, ale i tak je pro nás bod povzbuzením," prohlásil po utkání nový trenér mužstva Michal Bílek. Ten dnes bohužel nebude moci postavit nejsilnější sestavu, zranění jsou totiž Müller, Knakal a Mucha.

Myslíte si, že Sparta odčiní zaváhání z minulého týdne a rozšíří úspěšnou bilanci na stadionu ve Štruncových sadech? Pak využijte kursu 1.50, který nabízí společnost bwin. Jste-li jiného názoru, potom si vsaďte na remízu v kursu 3.60 nebo na výhru domácí Plzně, na kterou je kurs rovných 6.00.

Reklama