Hlavní obsah

Vídeň uvidí 278. derby

Stejnou pozornost, jakou u nás vzbuzuje derby Sparta - Slavia, přitahuje v Rakousku utkání Austrie s Rapidem. Dva věční rivalové na sebe dnes narazí v 5. kole rakouské nejvyšší soutěže.

Foto: Bildagentur Zolles

Vídeňské derby bývá vždy plné emocí.

Článek

Výhodu domácího prostředí bude mít dnes Austria, která se letos chce pokusit o obhajobu titulu. Zatím se jí to ale vůbec nedaří, její dosavadní výsledky jsou hodně rozpačité. Určitě tomu napomohly odchody hráčů. Do Glasgow Rangers zamířila dvojice Sionko - Šebo, odešel i Šebův spoluhráč z útoku Linz. Dalším útočnou oporou býval Rushfeldt, ten už je ale v Tromso. Defenzivní stránka týmu zůstala pohromadě, až na brankáře Didulicu, který zamířil do nizozemského Alkmaaru. V týdnu hrála Austria 3. předkolo Ligy mistrů na domácím stadionu s Benfikou. Utkání skončilo remízou 1:1, když v 36. minutě vyrovnal Blanchard Jocelyn, za což může být Austria určitě spokojena, jelikož herně na víc neměla. Na druhou stranu si moc výhodnou pozici do odvety nevydobyla a milióny z Ligy mistrů jí s velkou pravděpodobností utečou.

Dříve slavnější z obou mužstev, Rapid Vídeň, buduje v současné době nový tým. Klub začíná stavět na mladších hráčích, ve kterých vidí velký potenciál. Do mužstva v létě přestoupil například Čech Petr Voříšek nebo chorvatský útočník Mate Bilic, rozhodně největší posilou by ale měl být návrat Steffena Hofmanna, který zkoušel sedm měsíců štěstí v německém Mnichovu 1860. Pětadvacetiletý hráč sice dal 2 branky v 16 utkáních, která v Mnichově odehrál, podle jeho slov to ale nebylo ono, a tak se radši vrátil zpět. Trenér mužstva Zellhofer neočekává od svých svěřenců v letošní sezoně boj o titul, spíše se chce zaměřit na dlouhodobější perspektivní práci.

O derby se říká, že nemá nikdy favorita. Bookmakeři to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny příležitosti. Vítězství domácí Austrii se dá vsadit s kursem 2.05. Na remízu vypsala společnost bwin 3.20 a na výhru Rapidu 3.35.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články