Hlavní obsah

Chelsea dnes vyzve Liverpool

Dvě mužstva světového formátu se dnes utkají v poháru Community Shield. Na stadionu Millenium v Cardiffu změří síly věční rivalové anglické fotbalové historie, Liverpool a Chelsea.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Chelsea je podle slov trenéra Mourinha nyní v krizi. "Liverpool je v mnohem lepší kondici než Chelsea, a proto by měli ten zápas vyhrát. Pokud prohrají s týmem, který může podat pouze padesátiprocentní výkon, mohlo by to narušit jejich sebedůvěru. Všechny ostatní týmy před sezónou pracovaly více než měsíc. Všichni vlétnou do Premier League ve skvělé formě, ale my nejsme ve stejné kondici jako oni," prohlásil Mourinho před tímto utkáním. Většina lidí v Anglii to bere pouze jako psychologický tah, možná ale na tom něco bude. Chelsea v létě posílila o hvězdnou dvojici Ballack - Ševčenko, která by měla v tomto utkání určitě nastoupit, ani na lavičku ale neusednou brankář Čech a ofenzivní záložník Joe Cole, které trápí zranění. Mourinho nepočítá ani s Claudem Makelele, kterému dal větší pauzu po uplynulém MS.

Liverpool ale zřejmě také není v optimální formě. Benitezův výběr prohrál před necelými 14 dny v přátelském utkání v Mainzu dokonce 0:5, když úplně vyhořel v defenzivě. Sebevědomím neoplýval ani v tomto týdnu, kdy hostil v utkání třetího předkola Ligy mistrů izraelský celek Maccabi Haifa. Zápas zachraňoval až v 88. minutě svou brankou González a rozhodl o těsném vítězství 2:1. Největšími letními posilami by se měli stát Fabio Aurelio z Valencie a Craig Bellamy z Blackburnu Rovers. Aurelio ale do dnešního utkání nezasáhne, kvůli zranění lýtka, hrát nebude ani kanonýr Robbie Fowler, který má problémy s kolenem. Pouze na lavičce začne zápas další útočník Peter Crouch, aby si odpočinul po utkání předkola Ligy mistrů.

Věříte-li ve vítězství loňského mistra Premier league z Chelsea, pak si na něj můžete vsadit s kursem 1.95. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.15 a na výhru Liverpoolu 3.70.

Reklama