Hlavní obsah

Středočeši se porvou o první vítězství

Nováčka z Kladna přivítá v pondělní ligové dohrávce Příbram na svém stadionu. Ani jeden z týmů se zatím příliš neukázal, což ovšem dnes mohou změnit.

Článek

Moc přitom nechybělo a Kladno v letošním ligovém ročníku nahradilo právě Příbram. Ta skončila minulou sezonu na 13. místě, což se za úspěch považovat nedá. V létě jí navíc odešlo z mužstva několik hráčů a její letošní vyhlídky tak nejsou zrovna růžové. Ve dvou odehraných kolech získala 2 body; v tom prvním ji zachránil gólem v 89. minutě teprve 17letý Vošahlík, který srovnal stav utkání s Plzní na 1:1. Ke druhému zápasu přijela Marila do Mostu, kde uhrála naprosto stejný výsledek. To bylo jistě překvapivé, ale dá se říci, že Středočeši vytěžili z minima maximum. Po pravdě řečeno se ani Otepkův gól z trestného kopu nedal považovat za brankovou příležitost, brankář Mostu určitě neměl čisté svědomí. Příští kolo Příbram zajíždí na Spartu a i proto chce dnes uspět.

To ale nebude nic jednoduchého, jelikož derby je vždy ošidné. Nováček z Kladna vstoupil do Gambrinus ligy úspěšně; v prvním kole ho čekal nelehký úkol v zápase se Spartou, i díky štěstí si ale nakonec odvezl bod za bezbrankovou remízu. To se dá jistě považovat za úspěch, předvedená hra už ale ne. Malá aktivita se jasně projevila v dalším utkání - na zrekonstruovaném kladenském stadionu sebral domácím všechny body ligou otrkaný Jablonec, který Kladno jasně přehrál a vítězství si zcela zasloužil. Před sezonou jsem očekával od Kladna opravdu lepší herní projev, než který dosud předvádí, na druhou stranu je nováčkem a možná potřebuje čas. Trenér mužstva Miroslav Koubek věří, že právě v dnešním utkání se vše obrátí; pomoci by mu k tomu měl i uzdravený Drozd, který v sobotu odehrál utkání za béčko a vstřelil dvě branky.

V derby se vždy jen těžko hledá favorit, v tom dnešním je podle bookmakerů nejpravděpodobnější vítězství domácích s kursem 1.88. Kdo věří v nerozhodný výsledek, může si na něj vsadit v kursu 2.90. Nejvyšší kurs - 4.20 - potom vypsala společnost bwin na vítězství hostujícího Kladna.

Reklama