Hlavní obsah

Gelsenkirchen uvidí reprízu osmifinále MS

Před měsícem a půl hráli Němci na domácím MS zápas se Švédskem. Osmifinálový souboj skončil jasným vítězstvím pořadatelské země 3:0; dnes se obě reprezentace utkají znovu v přátelském utkání.

Článek

Druhého září vstupuje Německo do kvalifikace o ME v roce 2008, ve které narazí i na český výběr Karla Brücknera. Místo bývalého trenéra Klinsmana povede naše sousedy bývalý asistent Joachim Löw. Hned zpočátku své trenérské štace musí řešit nepříjemné komplikace. Jeho svěřencům se totiž nelíbí, že nemohou nastupovat v kopačkách jiné značky než Adidas, jelikož právě tato firma je hlavním sponzorem reprezentace; dokonce kvůli tomu pohrozili bojkotem dnešního utkání, manažer reprezentace Oliver Bierhoff ale všechny ujistil, že se utkání hrát bude. Do dnešního utkání nenastoupí kvůli zranění hned několik opor zadních řad - mimo hru jsou Christoph Metzelder, Per Mertesacker a Robert Huth. Debut si tak odbudou Manuel Friedrich a Malik Fathi. V záloze bude navíc chybět Ballack, jehož místo nahradí brémský středopolař Tim Borowski.

Ve stejném termínu jako Německu začíná kvalifikace i Švédům, kteří odehrají úvodní souboj v Lotyšsku. Tam už pojedou bez kanonýra Henrika Larssona, který po mistrovství světa ukončil reprezentační kariéru. Nyní se očekává, že trenér Lars Lagerback bude muset změnit taktiku hry. Jelikož nemá v mužstvu moc kvalitních útočníků a Ibrahimovič má navíc volno, tak proti Němcům pošle rozestavení 4-4-1-1; podhrotovým hráčem bude Kim Kallstrom z francouzského Lyonu. "Jestliže sledujete světový fotbal, tak jistě víte, že už jen málo evropských velkoklubů hraje se dvěma klasickými útočníky", prohlásil před utkáním Kallstrom. Kromě Ibrahimoviče dostali pro tento zápas volno také Fredrik Ljungberg a Olof Mellberg.

Myslíte si, že Němci dokáží zopakovat svoje nedávné vítězství? Pak si na ně můžete vsadit s kursem 1.60. Na remízu nabízí společnost bwin kurs 3.35 a na výhru Švédů 5.40.

Reklama