Hlavní obsah

Ukončí Tampa Bay černou sérii?

Už sedm zápasů čekají na výhru baseballisté Tampy Bay. Jeden z nejhorších týmů MLB se dnes pokusí proherní šňůru přerušit proti Torontu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Už včera měli přitom Devil Rays blízko k výhře. Toronto přijelo na Floridu k prvnímu zápasu série a postavilo na kopec vynikajícího Roye Halladaye. Už po první směně vedla Tampa 2-0, vedení ale neudržela a po selhání Meadowse v osmé směně prohrála 3-4. Sérii proher tak protáhla na sedm zápasů a navíc přišla o Greta Nortona; vnější polař, který proti Halladayovi odpálil dvoubodový homerun, opustil hřiště se zraněným kolenem. Dnes Devil Rays pošlou proti Torontu Jamese Shieldse. Letošní nováček si nevede zrovna nejlépe, na domácím stadionu má ale bilanci 2-1 a hlavně vynikající průměr 3.34 bodů na zápas.

Hosté z Toronta včerejší výhrou potvrdili návrat formy, kterou nesmějí ztratit, pokud chtějí pomýšlet na play off. Srpen zahájili Blue Jays pěti prohrami v řadě, včetně tří proti Yankees, jejich diviznímu soupeři. Minulou neděli se ale vzpamatovali a vyhráli sedm z devíti následujících utkání. Namotivovanému domácímu týmu se dnes postaví Ted Lilly. Třicetiletý nadhazovač měl v posledních týdnech smůlu na soupeře; druhou část sezony zahájil domácí výhrou nad Texasem, potom ho ale čekali Yankees a poté tři zápasy na cizích hřištích v řadě - v Oaklandu, New Yorku a Minnesotě. Vyhrál až ten poslední, když během šesti směn nepovolil Twins jediný bod.

Rozjeté Toronto by podle bookmakerů mělo znovu zvítězit; společnost bwin vypsala na výhru hostů kurs 1.65. Věříte, že domácí Tampa na osmý pokus konečně uspěje? Potom si vsaďte na ni, kurs je 2.30.

Reklama