Hlavní obsah

Španělský Superpohár nabídne barcelonské derby

Dva týmy z katalánské Barcelony se dnes utkají ve španělském Superpoháru. FC Barcelona, vítěz loňského ročníku Ligy mistrů a Primera Division, se o trofej popere s Espanyolem, který loni zvítězil v domácím poháru.

Foto: Sport.cz

Ronaldinho se svými zlatými kopačkami.

Článek

Nejlepší tým Evropy minulé sezony má i letos ty nejvyšší ambice. Před týdnem se Barcelona vrátila ze soustředění ve Spojených státech a Mexiku. Jeho hlavním cílem byla podle trenéra Rijkaarda fyzická příprava mužstva. "Máme v týmu hodně hráčů, jejichž fyzická připravenost neodpovídá mým představám," zdůvodnil Rijkaard cestu před začátkem soustředění. V přestávce z jeho mužstva odešel švédský kanonýr Henrik Larsson, opačným směrem ale zamířili hned tři skvělí fotbalisté. Z Chelsea přišel Eidur Gudjohnsen a z nyní druholigového Juventusu dvojice Lilian Thuram - Gianluca Zambrotta. Dnešní utkání je pro Barcu, podle Rijkaardových slov, velmi důležité. Navíc ho bere jako kvalitní přípravu na nadcházející ligový ročník - Primera Division startuje za deset dní a Barcelonu čeká v prvním kole zápas na hřišti Celty Vigo.

Espanyol skončil v minulé sezoně až na 15. místě, jen dva body od sestupové pozice. Úplně jinak se mu ale dařilo ve španělském poháru - v tom porazil všechny své soupeře a právem si tak zajistil účast v dnešním utkání. V letní pauze získal několik zajímavých posil. Z brazilského Flamenga přišel záložník Jonatas Domingos; Čtyřiadvacetiletý hráč včera reprezentoval svou zemi v přátelském utkání s Norskem a tak za Espanyol dnes nenastoupí. Hrát ale bude jiná nová akvizice, útočník Luis Garcia, mezi další posily potom patří Mohammed El Yaagoubi z Osasuny, Albert Riera z Manchesteru City a Rufete z Valencie. Espanyol dnes určitě neprodá svou kůži lacino, už proto, že nad svým městským rivalem vyhrál naposled před pěti lety.

Favoritem utkání je jednoznačně FC Barcelona, na kterou bookmakeři vypsali kurs 1.50. Jestli jste opačného názoru a myslíte si, že Espanyol uhraje v základní hrací době alespoň remízu, pak si vsaďte na tuto příležitost s kursem 2.24.

Reklama