Hlavní obsah

Slovácko přivítá nevyzpytatelný Baník

Městský fotbalový stadion v Uherském Hradišti dnes uvidí dohrávku čtvrtého kola Gambrinus ligy. Domácí čeká velice těžký zápas s Ostravou, která v minulém kole plně bodovala, což zde chce potvrdit dalšími body.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost fotbalistů Baníku Ostrava

Článek

V minulé sezoně byl stadion Slovácka téměř nedobytnou tvrzí; tehdy zde prohrálo jen jednou. Letos tuto kvótu vyčerpalo hned v úvodním domácím zápase, když nestačilo na Mladou Boleslav. I kvůli tomuto faktu se svěřenci trenéra Jiřího Plíška zcela jasně shodují na tom, že dnes musí vyhrát. "Proti Boleslavi jsme neodehráli špatný zápas. Bohužel jsme měli smůlu, a proto jsme vyšli bodově naprázdno. Pokud však chceme bodovat, musíme proměňovat brankové příležitosti, které si vypracujeme," říká útočník Pavel Malcharek. Celkově má nyní Slovácko tři body za výhru ve Zlíně; kromě domácího zápasu ztratili také skvěle rozjetý zápas v Teplicích. "Venku jsme odehráli dva zápasy a vstřelili jsme čtyři branky, což není špatná bilance. Pokud budeme v domácím prostředí skórovat tak jako venku, tak musíme bodovat. Baník je nepříjemný soupeř, ale to se dá říci o každém týmu v nejvyšší soutěži. Věřím, že dneska zvítězíme," prozrazuje další útočník Pavel Vrána, který je zde na hostování z Brna. V létě se mužstvo dost obměnilo, odešel tvůrce hry Polách, naopak přišlo několik hráčů, například Martin Vozábal, Tomáš Glos, Radek Görner a další. Do dnešního utkání už může naskočit uzdravený Vladimír Malár, kvůli dohodě mezi kluby naopak nenastoupí útočník Róbert Zeher.

S úplně stejným cílem jako domácí půjdou do zápasu také hráči Baníku Ostrava. "V každém případě se nechceme vracet s prázdnou," prohlásil před utkáním obránce Pavel Besta, který očekává vyrovnaný duel. Podle něj by souboj měl být pro diváky atraktivní, jelikož u obou týmů je silnou stránkou především hra dopředu, nikoliv bránění. Baník to jasně potvrdil ve svých dosavadních zápasech; v prvních dvou kolech - doma se Slavií a v Liberci - se snažil prosadit v koncovce, ale na zadní vrátka už nemyslel, což se mu stalo osudným. Minulý týden už ale Bazaly slavily, když domácí celek dokázal vstřelit tři branky do sítě Olomouce, což na vítězství bohatě stačilo. Zvítězit chce kapitán týmu Radek Slončík i dnes. "My jedeme do Uherského Hradiště pro tři body," netajil se svým plánem.

Přestože chtějí vyhrát oba týmy, podařit by se to podle bookmakerů mělo spíše Slovácku, na které je dnes kurs 2.15. Remízu nechce ani jeden z celků, ale nic vám nebrání si ji vsadit s kursem 2.90 a kdo věří ve vítězství Baníku, může si na něj u společnosti bwin vsadit v kursu 3.30.

Reklama