Hlavní obsah

Hernycha čeká opět Hewitt

Už počtvrté v sezoně narazí dnes na Armstrongově dvorci český tenista Jan Hernych na Australana Leytona Hewitta. Ve všech předchozích duelech odcházel z kurtu poražen, což chce dnes určitě změnit.

Článek

V současné době 97. hráč žebříčku ATP Jan Hernych si v prvním kole na dvorcích ve Flushing Meadows poradil s domácím Kevinem Kimem ve čtyřech setech. Tak dobře se mu už nedařilo ve čtyřhře, kde společně s Chorvatem Karlovičem podlehl páru Delic / Morrison. V letošním roce má na svém kontě jediný výraznější úspěch a to finále na trávě v nizozemském Hertogenboschi, kde ho dokázal porazit až Mario Ančic. Právě tvrdé povrchy jsou pro svěřence trenéra Jiřího Hřebce nejoblíbenějšími. Na US Open si odbyl premiéru před rokem, kdy vypadl hned v prvním kole s Belgičanem Xavierem Mallise.

Australan Leyton Hewitt je v současné době na 17. příčce žebříčku ATP, ale už ví jak chutná být světovou jedničkou. V roce 2001 sice vládl světovému tenisu, ale od té doby se zatím marně hledá. Na druhou stranu letos prožívá úspěšnou sezonu oproti těm minulým. Dokázal vyhrát turnaj Queen's Club v Londýně, do finále se probojoval v Las Vegas a San Jose. Čtvrtfinále bylo pro něj konečnou v Sydney, Washingtonu a na anglickém Wimbledonu. Bilance 29 výher a 13 porážek není opravdu vůbec špatná. Svoji formu potvrdil včera, když si v prvním kole poradil se Španělem Montanesem ve třech setech. Jedinou špatnou zprávou pro něj je; obnovené zranění kolene, které blíže nespecifikoval a tak můžeme jenom hádat, jestli je to vážné.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Hewitt jasným favoritem zápasu s kursem 1.04 na jeho vítězství. Sázka na to že do druhého kola postoupí český zástupce je oceněna kursem 6.65.

Reklama