Hlavní obsah

Sacramento může obhájit titul

Jediné vítězství dělí basketbalistky Sacramenta od zisku dalšího titulu v zámořské WNBA. Monarchs vedou nad Detroitem 2-1 na zápasy a rozhodnout mohou před svými diváky.

Článek

Obhájkyně titulu ze Sacramenta v posledních dnech potvrzují skvělou formu, se kterou vstoupily do play off. Tým, v jehož středu září nestárnoucí Yolanda Griffithová, se ve jede ve vyřazovacích bojích se svými soupeřkami příliš nemazlí. Jako první se o tom přesvědčily basketbalistky Houstonu, které se Sacramentem prohrály doma o 15 bodů a venku dokonce o 28. Ve dvou zápasech se s play off poté rozloučil i nejlepší tým základní části, Los Angeles; první vítězství Monarchs bylo těsné, na půdě Los Angeles ale hráčky trenéra Whisenanta dokázaly vyhrát 72-58. Ačkoli je jejich síla hlavně v domácí Arco Areně, odvezly si poté vítězství i z Detroitu, kde je čekalo úvodní finálové utkání. Po drtivé prohře 71-95 se Detroit dokázal vzpamatovat - v odvetě porážku Sacramentu oplatil, když vyhrál 73-63. Série se poté přesunula do Sacramenta, kde domácí hráčky neprohrály už deset zápasy v play off v řadě; svou vítěznou sérii prodloužily po jednoznačném vítězství 89-69. "Je to skvělé domácí prostředí... je to jako šestý hráč, jsme šťastní, že máme takové fanoušky," prohlásil po utkání Whisenant. "Proto tu rádi hrajeme a rozhodně před nimi nechceme ve středu prohrát," dodal.

Detroit vstoupil do vyřazovacích bojů podobně suverénně, když si ve dvou zápasech poradil s Indianou. Ve finále konference čekal svěřenkyně trenéra Laimbeera silný Connecticut, který měl navíc výhodu domácího prostředí. V prvním utkání před svými fanoušky ji ještě využil, v rozhodujícím třetím utkání ale naprosto dominovaly hráčky Detroitu, které zvítězily 79-55. Nyní se ale zdá, že hráčkám Shock docházejí síly, což ostatně po posledním utkání naznačil i kouč Laimbeer. Ten navíc dostal pokutu od vedení soutěže za kritiku rozhodčích, kteří podle něj straní Sacramentu. "Jsme už unaveni tím, jak berou dvojí metr," rozčiloval se Laimbeer po utkání, ve kterém jeho svěřenkyním sudí odpískali 28 faulů. "Jsme z toho unaveni a projevuje se to. Hráčky jsou frustrované, proto čekáme... ne, my požadujeme, aby se fauly posuzovaly stejně na obě strany. Jsem ubrečený? Ne, říkám jen fakta," tvrdí Laimbeer.

Podle bookmakerů by dnes měla finálová série skončit. Za favoritky totiž považují domácí Monarchs, na které vypsali kurs 1.40. Myslíte si, že se ještě Detroit dokáže zvednout a dotáhne sérii do pátého zápasu? Potom si vsaďte na hostující tým, kurs je 3.00.

Reklama