Hlavní obsah

Odrazí se Cubs ode dna?

Hořký závěr mizerné sezony zažívají v posledních dnech basebalisté Chicaga Cubs. Tým, který měl ještě před třemi lety blízko k titulu, prohrál čtyři poslední zápasy a propadl se na spodek své divize. Dostat se z něj Cubs mohou už dnes, pokud si doma poradí s Pittsburghem.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Právě Piráti z Pennsylvánie se v tabulce dostali před chicagský tým, kterému se stále nedaří dostat se z problémů. Ty jsou v posledních stále stejné a notoricky známé - tím hlavním je zdravotní stav dvou hvězd, Marka Priora a Kerryho Wooda. Oba naposledy zářili právě v roce 2003, od té doby víc marodí než hrají a letošní sezony, ve které oba dohromady nastoupili ke 13 zápasům, je jen pokračováním tohoto trendu. Velké problémy ovšem letos mají také na pálce, která má na svém kontě vůbec nejmíň bodů v lize. Obrat by mohl nastat s návratem uzdraveného Derreka Leeho, loňské hvězdy Cubs, který si v srpnu nevede vůbec špatně. Na kopci se dnes v domácím dresu představí nepříliš zkušený Rich Hill. V jeho teprve druhé profesionální sezoně se mu příliš nedaří, což se ovšem týká především zápasů na hřištích soupeřů; doma má velmi dobré statistiky - ze šesti zápasů má bilanci 3-2 a vynikající průměr 3.35 bodů na devět směn.

Také dnešní soupeř Chicaga, Pittsburgh, už dohrává sezonu jen z povinnosti. Pirátům se letošní ročník znovu nevyvedl a teď už bojují jen o to, aby neskončili poslední v divizi jako loni. Bojují ovšem srdnatě - na přelomu srpna a září vyhráli šest zápasů z osmi a díky tomu předstihli Cubs. Právě jejich dnešní soupeř odnesl formu Pittsburghu nejvíc - Chicago před týdnem prohrálo všechny tři zápasy na stadionu Pirátů a dvě porážky si připsalo i v posledních dvou zápasech, které odehráli na svém hřišti. Připravit Cubs šestou porážku v řadě se dnes pokusí nadhazovač Zach Duke. Třiadvacetiletý mladík se stal jednou ze senzací minulého roku, ve kterém skončil s bilancí 8-2 a fantastickým průměrem pod dva body na zápas. Letos se už ale vráti nohama na zem - zatím má rovněž osm výher, porážek ovšem třináct a průměr se mu blíží k pěti oběhům za devět směn. Proti dnešnímu soupeři v této sezoně nastoupil třikrát; v prvních dvou utkáních zářil a po zásluze si připsal dvě vítězství, před měsícem ovšem na Wrigley Field tvrdě narazil, když soupeři dovolil pět bodů během šesti směn a prohrál.

I přes svou špatnou formu jsou mírným favoritem dnešního zápasu domácí Cubs, na které bookmakeři vypsali kurs 1.80. Věříte i dnes Pittsburghu? Potom si vsaďte na něj, kurs je 2.05.

Reklama