Hlavní obsah

Fotbalový víkend očima Michala Bílka

Jsme proti Zlínu favoritem, což bysme měli potvrdit. Tvrdí to nový trenér Sparty Michal Bílek, který pro Eurotip okomentoval šesté kolo nejvyšší fotbalové soutěže.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Nový trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Právě přestup Michala Bílka do Sparty se na přelomu srpna a září stal fotbalovou událostí číslo jedna. Explzeňský trenér si svou ligovou letenskou premiéru odbyde proti Zlínu. "Jsme favoritem a je potřeba to potvrdit. Zlín bude hrát jako na Kladně, to znamená hodně ze zabezpečný obrany, takže to utkání bude složitější. Máme ale řadu kvalitních hráčů, kteří by měli zvítězit," věří ve výhru domácích nový trenér Sparty.

Vynikající útok i obrana - tak se letos prezentují fotbalisté Mladé Boleslavi. Lídr ligy v neděli zavítá do Příbrami, která má po prohře s Jabloncem co napravovat. "Mladá Boleslav je favoritem, protože má dlouhodobě velmi dobrou formu. Naposled doma porazili Spartu 3:0 a potvrdila to, že bude favoritem celý sezony. Příbram je ale v pozici mužstva, který už doma nemůže ztratit, minule doma prohráli, takže tady bych to viděl na remízu. Myslím si, že Příbram bude hodně bojovat a ten bod uhraje," říká Michal Bílek.

Jediným týmem, který stačí držet krok s Mladou Boleslaví, je Liberec. Severočeši jsou druzí jen vinou horšího skóre, předstihnout svého soupeře mohou už po zápase na hřišti Slovácka. "Slovácko mělo dobrej začátek, vyhrálo ve Zlíně, od tý doby se ale výsledkově trápí. Navíc teď odešly opory Ivana a Rajnoch, o to to pro ně bude složitější. Myslím si ale, že - stejně jako Příbram - proti favoritovi budou hrát srdcem a i tady si myslím, že vybojujou bod," věří v remízu expert.

Na slušnou jarní část minulé sezony mohou jen vzpomínat fotbalisté Mostu. Další tým ze severu Čech stále čeká na první výhru; té by se měl podle Michala Bílka dočkat tento víkend, kdy hostí pražskou Slavii. "Most začátek soutěže neměl podle svých představ. Bodů mají málo, řekl bych, že je teď hodně povzbudil ten bod v Teplicích, kde uhráli cennou remízu. Ve druhý půli tam hráli velmi dobře a myslím si, že tu formu teď potvrdí, konečně se chytí a vyhrajou," tipuje jedničku trenér.

Plzeň se v minulém ročníku zachraňovala na poslední chvíli, což letos nechce připustit. Zatím to nevypadá, že by měla mít sestupové starosti, po pěti kolech je na šestém místě. Zato Olomouc, která na západ republiky zavítá, je na úplném spodku ligové tabulky. "Plzeň měla dobrej začátek, teď dvakrát za sebou vyhrála a myslím si, že v tomhle zápase svoji formu potvrdí. Já bych si i přál, aby Plzeň vyhrála. Olomouc je ovšem v hodně těžký situaci, ve který nebyla léta, a její hráči udělají všechno pro to, aby neprohráli. Ale jak říkám, věřím, že rozhodne kvalita a pohoda v týmu a že Plzeň vyhraje," tvrdí kouč, který Západočechy před svým přestupem do Sparty vedl.

Souboj dvou nováčků v nejvyšší soutěži uvidí o víkendu Kladno. Domácí, kteří se naposled proti Ostravě dočkali prvního letošního gólu, přivítají České Budějovice. "Kladno jako nováček soutěže letos ještě nevyhrálo. V úvodu remizovali na Spartě, pak už ale žádnej dobrej výsledek neudělali. Teď posílili, získali útočníka Radzinevičiuse z Liberce; je evidentní, že chtějí mužstvo posílit, protože vědí, že tohle by možná nestačilo. Myslím si, že konečně naplno zaberou a doma vyhrajou," věří Michal Bílek.

Dva týmy se letos zatím prezentují bezchybnou obranou. Vedle Liberce nedostalo jedinou branku ani Brno, které v pondělní dohrávce přivítá rozjetou Ostravu. "Tak Brno vsadilo hodně na defenzivu, zatím nedostalo žádnou branku. Samo dalo jen dvě, obě díky Zelenkovi. Myslím si, že mužstvo velmi dobře doplnili, letos už nebudou mít sestupový starosti, ta kvalita tam je. Ostrava po začátku, kdy dvakrát prohrála, udělala šňůru tří vítězství, i tak si ale myslím, že domácí zvítězí a potvrdí roli favorita," uzavírá sparťanský trenér.

Reklama