Hlavní obsah

Kdo vyhraje souboj stejných barev?

Dvě mužstva, která ctí stejnou barevnou kombinaci, se dnes střetnou v Upton Parku. Na stadion, který je oficiálním domovem West Hamu United, zavítá celek Aston Villy.

Foto: Getty Images

Teddy Sheringham se v zápase proti Charltonu stal nejstarším hráčem Premier league.

Článek

West Ham vstoupil do nového ročníku úspěšně, když doma zvítězil nad Charltonem. Poté remizoval ve Watfordu a v minulém kole neudržel na Anfield Road vedení nad Liverpoolem. Kladiváři jsou jedním z týmů, který v létě hojně nakupoval; do mužstva zamířili Carlton Cole z Chelsea, Lee Bowyer z Newcastlu, Robert Green z Norwiche, George McCartney ze Sunderlandu a Jonathan Spector z Manchesteru United. Až minulý týden ale přišla ta největší přestupová bomba - trenér týmu Alan Pardew přivedl do svých řad hvězdné argentinské duo Carlos Tevez - Javier Mascherano. Oba hráči si už dnes odbudou svou premiéru; Tevez nastoupí v útočném duu po boku Bobbyho Zamory, který už letos dokázal vstřelit čtyři branky. Otazník visí nad startem dvojice Yossi Benayoun - Roy Carroll, která má lehčí zranění, do sestavy se už ale mohou vrátit Robert Green a Matty Etherington.

Ještě lépe než "Kladiváři" vstoupila do letošního ročníku Premier League Aston Villa. Svěřenci nového trenéra Martina O'Neilla nejdříve remizovali v premiérovém utkání Arsenalu na novém Emirates Stadium a poté už nikokmu nedali ani bod, když doma porazili Reading i Newcastle. Aston Villa v létě nakupovala velmi málo a kádr zůstal skoro stejný jako v loňské sezoně, což může být výhoda. Do dnešního utkání už je po delší pauze připraven český reprezentant Milan Baroš, který ale s největší pravděpodobností začne zápas na lavičce náhradníků. Debut si proti West Hamu odbyde Stilian Petrov, kterého si přitáhl trenér O'Neill ze svého minulého působiště, Celticu Glasgow. "Jsem velice rád, že se nám podařilo Stiliana získat. Je to hráč, který umí pracovat na velkém prostoru a právě takového jsme postrádali. Navíc má hodně zkušeností a určitě tak pomůže naším mladíkům, kteří nastupují v základní sestavě," zhodnotil jeho přínos O'Neill.

Utkání nemá podle bookmakerů jasného favorita. Na domácí vypsala společnost bwin kurs 2.10, na remízu 3.20 a na výhru hostující Villy si můžete vsadit v kursu 3.25.

Reklama