Hlavní obsah

Zastaví Carpenter sérii proher Kardinálů?

Eurotip.cz

Čím dál menší náskok mají v čele Centrální divize Národní ligy hráči St. Louis. Cardinals prohráli tři zápasy za sebou; šňůru neúspěchů se dnes pokusí ukončit proti Houstonu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

St. Louis své divizi v posledních sezonách jasně dominuje. Loni i předloni vyhráli po základní části nejen v ní, ale v celé MLB. To už zřejmě letos nezopakují. Především vinou špatných výkonů na hřištích soupeřů mají bilanci 75-67; na dostřel se jim tak přiblížily týmy Cincinnati a Houstonu, které vycítily svou příležitost. Dnes se Kardinálové představí svým divákům po sedmizápasovém výletu, z něhož si odnesli bilanci 2-5; s Arizonou se rozloučili třemi prohrami v řadě. Dnes mají nejlepší příležitost nepříjemné období ukončit. Doma totiž mají bilanci 42-26 a navíc za ně háže jejich největší hvězda Chris Carpenter. Loňský vítěz ceny Cy Younga pro nejlepšího nadhazovače ligy si i letos vede výtečně a doma dokonce fantasticky - na Busch Stadium odházel 101 směn, během kterých povolil soupeřům pouhopouhých 18 bodů. Otázkou je, jak se mu doma povede proti dnešnímu soupeři - na stadionu Houstonu totiž letos nijak nezářil, za 14 směn si Astros doběhli pro devět bodů.

Houston je jedním z týmů, které chtějí využít slabší formy Kardinálů. Astros v posledních dvou sezonách dokázali soupeřům vyfouknout divokou kartu, která je poslala do play off; po úspěších v minulých týdnech ale mohou pomýšlet i na vítězství v divizi. Srpen zakončili šesti výhrami v řadě a formu potvrdili i v posledních čtyřech zápasech, z nichž prohráli jediný. V dresu hostů se dnes představí Andy Pettitte; čtyřiatřicetiletý nadhazovač se s Carpenterem poměřil i v předchozích dvou soubojích, z nichž jednou vyšel jako vítěz. Pettitte už pamatuje lepší sezony, v poslední době se mu ale daří - v posledních šesti utkáních má průměr těsně pod dva body na zápas a bilanci 3-1. "Po All-Star přestávce jsem začal cítit, jak každým zápasem sílím. V posledních sedmi, osmi startech se mi nejspíš daří líp držet míč dole," prozrazuje Pettitte možnou příčinu svých úspěchů.

I přes tři prohry v řadě považují bookmakeři za favorita utkání domácí St. Louis, na které vypsali kurs 1.59 a 2.35 na jejich výhru v handicapu. Věříte, že Houston v prvním utkání na hřišti Kardinálů uspěje? Potom si vsaďte na něj, kurs je 2.40.

Reklama