Hlavní obsah

Nejprestižnější evropská soutěž začíná

Eurotip.cz

Osmi zápasy dnes ve 20:45 odstartuje hlavní fáze nového ročníku Ligy mistrů. Hned na úvod jsou na programu velice zajímavé zápasy, které určitě stojí za shlédnutí i vsazení.

Článek

Prohlídku všemi zápasy začneme hned tím asi nejzajímavějším. Chelsea hostí na Stamford Bridge Werder Brémy. Mourinhova družina chce konečně v Lize mistrů uspět, pomoci by jim k tomu měli i Ballack se Ševčenkem, kteří samozřejmě nastoupí v základní sestavě. Do té se po víkendové absenci vrací Francouz Makelele, připraven je už i Joe Cole. Naopak hrát nebude kvůli zranění kolene Arjen Robenn. Brémy chtějí na Stamford Bridge produkovat svůj útočný fotbal, což jistě nebudou mít jednoduché. Problémy se stehenním svalem má nejlepší střelec Klose, na hřišti by se ale měl objevit. To neplatí o brankáři Timu Wiesemu, který se zánětem průdušek určitě nenastoupí. Na Chelsea si dnes vsadíte s kursem 1.40, na neprohru Brém vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.58.

David a Goliáš - tak se dá popsat souboj BarcelonyLevski Sofia. Katalánský velkoklub vstupuje letos do Ligy mistrů jako obhájce titulu a může se po 17 letech stát prvním týmem, kterému se povede tuto prestižní soutěž vyhrát dvakrát za sebou. Barcelona už třináct zápasů nepoznala na evropské scéně hořkost porážky a podle bookmakerů ji nepozná ani dnes. Kurs na její dnešní vítězství je velmi nízký - 1.10. Levski Sofia postoupila do hlavní fáze Ligy mistrů přes třetí předkolo, ve kterém dokázala vyřadit italské Chievo. "Samozřejmě vím, že proti sobě budeme mít nejlepší mužstvo Evropy, ale i tak chceme vyhrát," prohlásil trenér Levski Stanimir Stoilov. O víkendu jeho svěřenci deklasovali v bulharské lize mužstvo Marek na jeho hřišti 8:0. Myslíte si, že Sofia prohraje ve Španělsku nejvíce o jeden gól nebo dokonce získá bod? Pak využijte kursu 2.70 na prohru Bulharů v handicapu.

Skupina B

Největší letošní kandidát na zisk mistrovského titulu v Itálii, Inter Milán, zahájí svou účast v Lize mistrů v Lisabonu. Domácí Sporting skončil v loňském roce na druhém místě portugalské ligy a zajistil si tak přímou účast v soutěži. Letos má v lize po dvou kolech plný bodový zisk, když o víkendu dokázal vyhrát s Nacional, stejně jako o týden dříve doma s Boavistou. Inter Milán vstoupil do Série A rovněž úspěšně, jelikož dokázal zvítězit na horké půdě Fiorentiny. V zápase se hned představilo několik nových posil a o vítězství se postaral Zlatan Ibrahimovič, který do Milánu zamířil z Juventusu. Stejným směrem zamířil i Patrick Vieira, který rovněž proti Fiorentině nechyběl v základní sestavě. Podle bookmakerů jsou favoritem utkání hosté z Milána s kursem rovných 2.00. Na remízu vypsali 3.25 a na vítězství domácího Sportingu 3.40.

Allianz Arena dnes uvidí utkání domácího Bayernu Mnichov se Spartakem Moskva. Trenér Bayernu Felix Magath není s hrou svých svěřenců v poslední době moc spokojen; po odchodu Michaela Ballacka se zdá, že se Bayern stále hledá. Magath zpočátku nedával moc příležitostí nové posile Podolskému, nyní se ale právě o něm mluví ze všech nejvíce. Podolski rozhodl pohárové utkání se St. Pauli a v německé reprezentaci se podílel čtyřmi brankami na vítězství se San Marinem. "Nemám moc argumentů pro to, abych ho nechal sedět na lavičce," komentoval Magath jeho zařazení do základní sestavy. Bayern už neprohrál 17 zápasů v řadě a svou sérii chce prodloužit i proti Spartaku. Ten přicestoval do Mnichova i s Radoslavem Kováčem a Martinem Jiránkem. Právě Spartak postoupil z předkola přes Liberec, když o své účasti rozhodl až v závěru odvetného utkání. Domácí jsou dnes jasným favoritem s kursem 1.35. Neprohru Spartaku si u společnosti bwin můžete vsadit v kursu 2.80.

Skupina C

Přemožitel Mladé Boleslavi Galatasaray Istanbul vstoupí do hlavní fáze Ligy mistrů utkáním s francouzkým Girondins Bordeaux. O víkendové generálce turecký mistr pouze remizoval na hřišti posledního Denizlisporu a připsal si do tabulky už čtvrtou letošní remízu. O dost lépe si vedlo Bordeaux, které hrálo rovněž s posledním celkem tabulky, ale narozdíl od Galatasaraye si připsalo tři body. V tomto francouzském klubu hraje český reprezentant Vladimír Šmicer, který ale kvůli dlouhodobému svalovému zranění do dnešního utkání nezasáhne. V dresu Galatasaraye se mohl jeden český reprezentant rovněž představit; Marek Heinz ale minulý týden klub opustil a přestoupil do francouzského St. Etienne. V roli mírného favorita vstoupí do utkání domácí, na které vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.05. Myslíte si, že francouzský vicemistr ukořistí v bouřlivém tureckém prostředí aspoň bod? Potom si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 1.63.

Předloňský vítěz Ligy mistrů Liverpool dnes zahájí své letošní účinkování na Philipsstadion, domovském stánku PSV Eindhoven. Liverpool zatím letos nepůsobí nejlepším dojmem, jeho výsledky v Premier League jsou průměrné. O víkendu neuspěl v derby proti Evertonu, se kterým prohrál rozdílem třídy. V dnešním utkání má trenér Rafael Benitez k dispozici celý kádr až na Johna Arne Riiseho, jež se zranil právě proti Evertonu. Pikantní příchuť bude mít zápas pro obránce Reds Kromkampa, který v létě přišel právě z PSV. Nizozemský mistr bude dnes postrádat největší osobnost a kapitána týmu Philipa Cocu, který je nesmí nastoupit kvůli trestu; oproti poslednímu ligovému utkání s Tilburgem ale může hrát Alex a premiéru v Lize mistrů v dresu Eindhovenu si odbude Patrik Kluivert. Podle bookmakerů společnosti bwin toto utkání prakticky nemá favorita. Na domácí PSV si můžete vsadit s kursem 2.60 a na vítězství Liverpolu najdete kurs 2.50.

Skupina D

AS Řím s Tottim v sestavě zahájí své představení na evropské scéně v zápase proti ukrajinskému Šachťoru Doněck. Generálka na Ligu mistrů se AS povedla, když v pátek vyhrálo v premiérovém utkání letošní sezony italské Serie A nad Livornem. Trenér mužstva Luciano Spalletti sám přiznal, že důležité utkání přijde teprve v úterý. Spalletti může dnes počítat s novicem v týmu Davidem Pizarrem, který teprve minulý týden přišel z Interu Milán. Šachťor, v jehož základní sestavě dnes nebude chybět Tomáš Hübschman, postoupil do hlavní fáze Ligy mistrů přes varšavskou Legii. Trenér mužstva Mircea Lucescu bude znovu spoléhat především na Maricu, který právě svými góly vystřílel postup proti Legii. Bude se ovšem muset obejít bez několika hráčů - do Říma nepřicestovali Olexander Kucher, Dmytro Chigrinskij, Emmanuel Okoduwa, Vjačeslav Ševčuk, Sergej Ševčuk a Oleg Šparko. Italský velkoklub je pasován do role favorita s kursem 1.40, na neprohru hostů vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.57.

Poslední dnešní duel bude hostit Karaiskakis Stadium. Domácí Olympiakos Pireus v něm nastoupí proti španělské Valencii. Právě Olympiakos letos osobně pasuji na "černého koně" soutěže. Mužstvo, které v létě vyhrávalo v přípravě co se dalo, v tom pokračuje i nyní a v řecké lize nemá prozatím konkurenci. Hlavní osu týmu tvoří Nikopolidis - Djordževič - Zewlakow - Rivaldo. Všichni jsou to skvělí hráči, a když k tomu připočteme sílu domácího publika, především v Pireu by měli být velice silní. Prvním, kdo Olympiakos prověří, bude Valencie. Ta v létě velmi posílila a doplnila kádr. Nejlépe se zatím jeví David Villa, který přišel z La Coruni; právě jeho branka o víkendu rozhodla ligový zápas s Atletikem Madrid. Na úřadujícího řeckého mistra si dnes vsadíte s kursem 2.45. Kurs na remízu je 3.10 a na vítězství hostů 2.70.

Reklama