Hlavní obsah

Na Strahov zavítá Tottenham

Pražské Slavii letošní los poháru UEFA moc nepřál. Přisoudil jí jedno z nejlepších anglických mužstev, které má v pohárové Evropě ty nejvyšší ambice. Postupové naděje Slavie jsou proto malé, ale ne nulové.

Článek

Slavia vstoupila velice dobře do nového ročníku Gambrinus ligy, když zvítězila v Ostravě a poté doma s Teplicemi. Od té doby se ale hledá. Posledními zklamáními bylo vyřazení Jarolímova celku z poháru ČMFS druholigovou Čáslaví a o víkendu pak nestačila na Most. Prohra se Severočechy jen potvrdila slabší momentální formu sešívaných. "Samozřejmě, že solidní výsledek s Tottenhamem by nás mohl nastartovat do příštích zápasů. Motivace na zápas se slavným anglickým mužstvem nám nechybí, tak se budeme snažit," říká trenér Jarolím. "Nesmíme se na hřišti ničeho bát a potom můžeme uspět. Ze jména soupeře respekt máme, ale nebojíme se. Věříme, že zahrajeme tak, abychom k odvetě mohli cestovat s nadějemi," konstatoval syn trenéra a kapitán týmu Lukáš Jarolím.

Londýnští kohouti jsou v současné době až na patnácté příčce Premier League, když dokázali bodovat pouze s nováčkem ze Sheffieldu. O víkendu odehráli zápas na Old Traffordu s domácím Manchesterem; utkání rozhodla jediná branka z kopačky Ryana Giggse, výkon svěřenců Martina Jola ale nebyl vůbec špatný, ba naopak. Jol má v Praze k dispozici nejsilnější možné složení - v mužstvu nechybí například Edgar Davids nebo Egypťan Mido. Drobné zdravotní problémy měli Lennon s Berbatovem, do utkání ale určitě nastoupí. Tottenham se do pohárové Evropy podívá po sedmi letech a dnešní duel tak bere velice prestižně. "Chceme novou pohárovou éru Tottenhamu úspěšně odstartovat. Slávisté sice mají mužstvo zkušenější, hlavně pokud se evropských pohárů týče, ale my doufáme, že se nám podaří vyhrát," konstatoval kapitán kohoutů Ledley King.

Pražský celek vstupuje do zápasu jako outsider s kursem 3.75 na vítězství, remízu si můžete u společnosti bwin vsadit v kursu 3.25. I přes roli hostujícího mužstva favorizují bookmakeři této společnosti Tottenham, na který vypsali kurs 1.85.

Reklama