Hlavní obsah

San Diego čeká poslední zápas s Dodgers

Důležitou sérii zápasů dnes ukončí baseballisté Los Angeles Dodgers a San Diega. O víkendu dvakrát uspěli Padres; pokud jim dnes soupeř porážky oplatí, dostane se do čela divize.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Blížící se konec sezony nenechá vydechnout několik týmů Národní ligy. Už dlouho nebyla situace v ní tak vyrovnaná; jistotu play off mají jen Mets a velmi pravděpodobně neuteče ani St. Louis. O další dvě místa se ale ještě svede tuhý boj. Nejblíže k nim momentálně mají právě týmy Los Angeles a San Diega, které se tahají o vedení v Západní divizi. Důležitou sérii zahájili v pátek vítězstvím domácí Dodgers, kteří vyhráli 3-1. Poté se ale dvakrát radoval jejich soupeř; v sobotu je Padres deklasovali 11-2 a včera v utkání, kterému dominovali nadhazovači, si San Diego připsalo těsnou výhru 2-1. Dnes se hosté pokusí zvítězit potřetí v řadě, k čemuž jim má dopomoci Jake Peavy na kopci. Teprve pětadvacetiletý nadhazovač se i přes svůj nízký věk stal největší hvězdou a nadějí týmu. Fantastické výsledky z posledních dvou sezon ovšem Peavy letos nepotvrzuje. S výjimkou své první sezony v MLB tak špatný rok nezažil - s bilancí 9-14 a průměrem přes čtyři body na zápas příliš nepřipomíná suveréna předchozích let. Jestli ovšem na někoho rád vzpomíná, pak jsou to právě Dodgers. Letos proti nim odházel dva vynikající zápasy, ze kterých vyšel pokaždé vítězně.

V dresu domácích se dnes postaví na kopec Brad Penny. Spolu s Derekem Lowem je letos hlavní oporou Dodgers mezi nadhazovači. Na rozdíl od některých dřívějších sezon se mu vyhýbají zranění, proto si připsal už šestnáct vítězství, vůbec nejvíc v kariéře. Vedení i fanoušky Dodgers ale trápí pokles jeho formy. První část sezony ukončil s bilancí 10-2 a průměrem pod tři body na zápas, po zápase All-Star ale stále nemůže najít ztracenou formu. Soupeřům, kteří proti němu pálí s více než 30% úspěšností, nyní povolí téměř šest bodů za devět směn a nelze se tedy divit, že má z dvanácti utkání bilanci 6-6. A na rozdíl od Peavyho na svého dnešního soupeře letos rozhodně nemá dobré vzpomínky. Proti Padres nastoupil třikrát, jednou odehrál průměrný zápas, jednou ho San Diego vyhnalo už po pěti směnách a naposledy dokonce po čtyřech.

I přesto dnes bookmakeři mírně favorizují domácí Dodgers, kteří chtějí hostům vrátit víkendové porážky. Pokud věříte Los Angeles, můžete si vsadit na jeho vítězství v kursu 1.87. Myslíte si, že se San Diego rozloučí s LA dalším vítězstvím? Potom si vsaďte na Padres, kurs je 1.95.

Reklama