Hlavní obsah

Slovan jede potvrdit formu do Skalice

Třemi výhrami v řadě začali novou sezonu slovenské extraligy hokejisté Slovanu Bratislava. O čtvrté vítězství se dnes poperou na ledě Skalice.

Foto: reprofoto

Hokej (ilustrace)

Článek

Slovan, který se loni trápil a v play off vypadl hned v prvním kole, letos dává najevo, že chce na minulou sezonu zapomenout. S novými posilami - do týmu před sezonou přišli například Uram, Hurtaj, Vorel, Jarolín nebo Srdínko - odborníci pasovali bratislavský klub na jednoho z favoritů ligy. A Slovan to zatím potvrzuje. V prvních dvou utkáních si poradil s oběma finalisty loňského finále; nejprve doma rozstřílel Poprad 6:1 a o čtyři dny později si odvezl všechny body ze stadionu Žiliny. Posledním mužstvem, které odneslo formu lídra tabulky, jsou Košice - v neděli prohrály v Bratislavě 2:4.

Domácí Skalica je na tom zatím přesně opačně. Mužstvo se před sezonou spíše oslabilo; přišli sice Češi Fink, Hruška a Nešťák, na druhou stranu odešel René Jarolín a spolu s ním i Tuček, Křetinský, Hartmann, Mikúš, Benák a další hráči. Bez nich Skalica zklamala vlastní diváky, před kterými prohrála se Zvolenem 1:5. V druhém utkání byli výhře blíž, po prodloužení se ale radoval Trenčín a kvůli novým pravidlům vyšla Skalica znovu naprázdno. Bez bodu potom byla i po třetím kole; v něm neuspěla na ledě Liptovského Mikuláše, kde prohrála 2:4.

Bookmakeři nevěří hokejistům Skalice ani dnes, Slovan proto vypsali jako favorita s kursem 1.75. Myslíte si, že domácí dokážou po šedesáti minutách alespoň remizovat? Potom si vsaďte na jejich neprohru, kurse je 1.93.

Reklama