Hlavní obsah

Manchester se může dostat do čela

Na vedení v Premier League dnes mohou zaútočit fotbalisté Manchesteru United. Svěřence Alexe Fergusona ovšem čeká tuhý souboj s Readingem, který na svém hřišti zatím pokaždé vyhrál.

Článek

Manchester jako by svými výkony na začátku sezony chtěl odpovědět na otázku, jestli se v Anglii najde tým, který by mohl konkurovat Chelsea. United hned v úvodu rozdrtili doma Fulham 5:1 a v dalších třech kolech si připsali plný počet bodů za vítězství nad Charltonem, Watfordem a tápajícím Tottenhamem. Úspěšně mezitím vstoupili i do letošního ročníku Ligy mistrů, v níž si doma poradili s Celtikem 3:2. Z oblak spadli na zem až před týdnem; minulý víkend doma přivítali Arsenal, který si z Old Trafford odvezl tři body za výhru 1:0. I tak se v tabulce Premier League drží na druhém místě, o bod za neporaženým Portsmouthem. Ten odehraje svůj zápas až za dva dny, Manchester se proto v případě dnešního vítězství může dostat před něj a alespoň chvíli vést tabulku ostrovní soutěže. V tom ovšem Fergusonovi nepomohou zranění Ryan Giggs, Park Ji-Sung a Michael Silvestre. Dobrou zprávou pro fanoušky Manchestru alespoň je, že se konečně uzdravil Argentinec Heinze, který nastoupí poprvé od mistrovství světa.

Stejně jako Manchester, ani Reading si na dosavadní průběh sezony nemůže stěžovat. V úvodním utkání potěšili svěřenci trenéra Coppella, který jako hráč dlouhé roky oblékal dres Manchesteru, domácí diváky výhrou 3:2 nad Middlesbrough. Další dva zápasy potom prohráli, nejprve na stadionu Aston Villy a poté i na půdě Wiganu. Další domácí zápas ovšem znovu zvládli, poraženým byl tentokrát Manchester City. Před týdnem se konečně dočkali i venku - tři body si přivezli ze hřiště Sheffieldu, zatím nejslabšího mužstva soutěže. Nováček Premier League svými dosavadními výkony možná překvapil mnoho fotbalových fandů, ne ale asistenta Alexe Fergusona. "Nepřekvapuje mě, že Reading začal tak dobře," tvrdí Carlos Queiroz. "Stačí se podívat, jak si vedli minulou sezonu, musí jim připadat, že mohou porazit kohokoliv, zvlášť doma," komentuje loňské tažení Readingu, který v nižší lize vyhrál 19 z 23 utkání na svém stadionu. "Bude to těžký zápas, i pro Reading je to ale první opravdový test," dodává bývalý trenér Realu Madrid, kterého může těšít, že Readingu dnes budou kvůli zranění chybět Dave Kitson a Sam Sodje.

I přes dobrou formu Readingu, který hraje doma, jsou podle bookmakerů jasnými favority hosté; společnost bwin vypsala na Manchester kurs 1.50. Věříte, že Reading dnes urve alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru domácích, kurs je 2.41.

Reklama