Hlavní obsah

Bude dnes Oakland slavit?

S myšlenkou na pomstu nastoupí ke svému dnešnímu zápasu baseballisté Oaklandu. Jejich soupeřem jsou Los Angeles Angels a když je porazí, získají konečně jistotu play off.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Situace v Západní divizi Americké ligy byla několik měsíců vyrovnaná. V srpnu ovšem hráči Oaklandu předvedli parádní jízdu; měsíc zakončili s bilancí 21-6 a začalo být jasné, že to s útokem na vítězství v divizi myslí vážně. První polovina září je nezastihla v bůhvíjaké formě, potom se ale vzpamatovali a z posledních devíti zápasů jich dokázali osm vyhrát. Nyní je už prakticky jisté, že po dvou letech konečně znovu postoupí do vyřazovacích bojů. Chybí jim k tomu jediná výhra a zřejmě není soupeř, kterého by v takové chvíli porazili radši, než Andělé. "V posledních dvou letech si pokaždé zajistili titul na našem stadionu," vzpomíná vnější polař Bobby Kielty. "Bylo by fajn, kdyby se nám to povedlo, dokud jsou tady. Byla by to sladká pomsta," dodává. Úkol porazit hostující tým dnes připadne Joe Blantonovi. Pětadvacetiletý mladík si nevede tak dobře jako loni, díky spoluhráčům ovšem zažívá vynikající sezonu, ve které má zatím bilanci 16-11. Zrovna na Angels ale nevzpomíná rád; letos proti nim nastoupil dvakrát a pokaždé prohrál.

Andělům už letos prakticky o nic nejde. Po dvou letech se letos do play off nepodívají, vzhledem ke kvalitě Americké ligy totiž nemají šanci ani na divokou kartu. Šanci ještě vykřesali v první polovině září, kdy dokázali zvítězit šestkrát za sebou, potom ale začali střídat výhry s prohrami a spolu s formou Athletics to znamenalo konec nadějím na Světovou sérii. Jedním z těch, kteří by na uplynulé týdny nejraději zapoměli, je i John Lackey, který se dnes v dresu Angels postaví na kopec. Talentovaný nadhazovač měl fantastickou první část sezony, kdy klidně mohl pomýšlet na cenu Cy Younga. Po zápase All-Star se mu ale přestalo dařit; průměr mu vyskočil na rovných 5 bodů na zápas a od začátku srpna má bilanci 1-5. Dnes ovšem zkusí navázat na svůj nejlepší výkon sezony, který podal právě proti Oaklandu. Sedmého července povolil jehož hráčům během devíti směn jediný odpal a stal se hlavním strůjcem vítězství 3:0. Dnes jim chce podobným představením překazit chystané oslavy. "Jednu věc vím jistě," prohlásil před utkáním Lackey, "rozhodně nechci, aby se to stalo v den, kdy budu házet já."

I přes jeho vyjádření dnes bookmakeři věří o něco více domácím, na které vypsali kurs 1.87. Myslíte si, že Lackey opravdu oddálí oslavy Athletics? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 1.95.

Reklama