Hlavní obsah

Vyšvihne se Kolín na první místo?

Šanci ujmout se vedení ve 2. bundeslize mají po víkendovém zaváhání trojice Karlsruhe - Rostok - Duisburg fotbalisté Kolína. Stačí jim k tomu jediné - porazit Essen.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Loňský účastník nejvyšší německé soutěže má letos jediný cíl: návrat mezi elitu. Po čtyřech kolech má na svém kontě devět bodů, když prohrál pouze s Jenou. Především doma prokazuje svou kvalitu; na svém stadionu už zvítězil 5:1 nad Burghausenem a 4:1 nad Braunschweigem. Venku nejdříve přehrál Augsburg, poté ale nestačil na už zmiňovaného nováčka z Jeny. Kolín v létě sice opustil bývalý kapitán a největší hvězda Podolski, i bez něj mají ale domácí stále solidní kádr. Ten se navíc v létě rozšířil o tři posily, do Kolína zamířili Salvatore Gambino z Dortmundu, Pekka Lagerblöm z Brémy a Bernt Haas z francouzské Bastie.

Essen je letos ve 2. bundeslize rovněž nováčkem, na rozdíl od Kolína si ale musel loni vybojovat postup z nižší soutěže. Jeho letošní cíle nejsou nijak vysoké, především se chce udržet a získat zkušenosti. Do nového ročníku vstoupil porážkou na hřišti silného Kaiserslauternu, od té doby ale vždy bodoval; nejdříve doma porazil Freiburg, poté uhrál bezbrankovou remízu v Augsburgu a minulý týden ztratil dvougólové vedení na domácím stadionu s Jenou. Dnešní utkání bude mít jistě pikantní příchuť pro Řeka Dimitriose Grammozise, který v létě přišel právě z Kolína.

Favoritem utkání jsou jednoznačně domácí, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.30. Myslíte si, že Essen dnes potvrdí předchozí dobré výsledky a uhraje alespoň bod? Potom si vsaďte na jeho neprohru, kurs je rovných 3.00.

Reklama