Hlavní obsah

Arsenal chce potvrdit stoupající formu

Zbrusu nový Emirates stadium si dnes odbude premiéru na evropské scéně. Domácí Gunners zde nastoupí v zápase Ligy mistrů proti lídru portugalské ligy FC Porto.

Článek

Arsenal odehrál svůj první zápas v letošním ročníku Ligy mistrů před čtrnácti dny. V Hamburku se poprvé v základní sestavě představil Tomáš Rosický a s ním jako by přišla vítězství. Na německé půdě byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu poté, co dokázal vstřelit nádherný vítězný gól. I ten mu určitě pomohl v dalších dvou nominacích do jedenáctky Gunners v Premier League. Nejdříve si Wengerovi svěřenci odvezli tři body z Old Traffordu a poté konečně dokázali pokřtít svůj nový domácí stánek vítězstvím v zápase se Sheffieldem. Stejného úspěchu chtějí jistě dosáhnout i dnes a Rosický by u toho neměl chybět. "Dnes budeme mít proti sobě silného soupeře. Mají dobrou technickou úroveň a navíc dost zkušeností z evropských pohárů, ale hrajeme doma a chceme vyhrát," okomentoval celek Porta Arsene Wenger, který tento týden slaví velké jubileum - trenérem Arsenalu je už deset let. Otazník dnes visí nad dvěma jeho svěřenci; Ljungberg má problémy s kolenem a stopera Johana Djourou trápí bolavé chodidlo. Obě zranění ale nejsou nikterak vážná a hráčům pravděpodobně nezabrání v dnešním startu. Naopak určitě nenastoupí dlouhodobě zranění Philippe Senderos, Gael Clichy, Lauren a Abou Diaby.

Porto vstoupilo do letošního ročníku Ligy mistrů bezbrankovou domácí remízou s CSKA Moskva. Nový trenér portugalského klubu Jesualdo Ferreira tak nevkročil do své štace na evropském poli zrovna úspěšně, jelikož se očekávalo, že na svém hřišti Porto CSKA porazí. Nestalo se, a tak se portugalský mistr musí poprat o body v dalších utkáních. Šanci má už dnes, i když rozhodně není v roli favorita jako v minulém utkání. "Jsme připravení se rvát. Je vždycky dobře, když před sebou máte výzvy, kterými jsou například zápasy s Arsenalem," neskládá své naděje Ferreira. Největší hvězdou aktuálně vedoucího celku portugalské ligy je určitě Helder Postiga. Ten už ve své kariéře okusil, jak chutná anglické prostředí, když hrával za Tottenham. "Postiga je dobrý hráč a možná se ho Tottenham vzdal až příliš brzy. Dle mého názoru má potenciál výborného hráče," řekl na adresu největší portské osobnosti trenér Arsenalu Wenger. Jeho protějšek se dnes na britských ostrovech bude muset obejít bez zraněného kapitána Emanuela Pedra.

Na Arsenal dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.40. Věříte, že hráči Porta dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 2.44. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:45 a potom začněte sázet live.

Reklama