Hlavní obsah

Porto bude usilovat o další vítězství

Bez ztráty kytičky prochází zatím FC Porto portugalskou bwin ligou. O první body se ho dnes pokusí připravit na svém hřišti Braga, která v posledních letech pravidelně okupuje přední příčky tabulky.

Článek

Braga sice vstoupila do nového ročníku bwin ligy dvěma vítězstvími, poté ale klopýtla doma s Leiriou a zvítězit nedokázala ani minulý týden v Amadoře. Mužstvo Bragy je určitě kvalitní, což dokázalo v minulém ročníku, kdy skončilo na čtvrté příčce elitní portugalské soutěže. Aktuální hráčský kádr se oproti tomu loňskému příliš nezměnil, když v létě přišel pouze Joao Pinto ze Sportingu Lisabon. Braga možná trochu překvapivě vyřadila v prvním kole poháru UEFA italské Chievo a může se tak v další části klidně stát soupeřem českého trojlístku Sparta Praha, Liberec, Mladá Boleslav.

Porto je momentálně nejlepším celkem v Portugalsku. Po čtyřech kolech má na svém kontě dvanáct bodů a skóre 10:1. Minulý týden si bez problémů poradilo na domácím stadionu s Beira Mar. V úterním utkání Ligy mistrů s Arsenalem už ale Porto tak úspěšné nebylo; na Emirates Stadium utrpělo porážku 2:0, když určitě nepředvedlo výkon hodný úřadujícího mistra portugalské ligy. V létě do mužstva přišli Tárik Sektioui z Alkmaar a Joao Pauloz Leiry, hlavními hvězdami týmu jsou ale jako v loňském roce záložníci Ricardo Quaresma a Lucho Gonzalez. V útoku hraje známý Helder Postiga, který se snaží nahrazovat bývalého kanonýra bílo-modrých Benyho McCarthyho. Trenér týmu Jesualdo Ferreira bude dnes postrádat trojici Adriano, Čech a Fucile.

Porto je sice na stadionu Municipal hostem, přesto je považována za mírného favorita s kursem rovných 2.00. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit v kursu 3.15 a vítězství domácích s kursem 3.40.

Reklama