Hlavní obsah

Bayern hraje ve šlágru kola s Herthou

Nováček z Cách sesadil po včerejším vítězství na hřišti Mohuče Herthu z čela bundesligy. Dnes se Berlíňané mohou vrátit zpět, to by ale museli v Allianz Aréně porazit Bayern Mnichov, který má rovněž šanci posunout se na samou špičku tabulky.

Článek

Bavorský velkoklub se sice drží v popředí bundesligy, jako by to ale pořád nebylo to pravé ořechové. Železný Bayern už letos dvakrát prohrál, naposledy v minulém kole ve Wolfsburgu. "Před reprezentační pauzou jsme nějak nemohli najít optimální rytmus. Doufám, že je to už pryč a dnes to dokážeme," konstatoval trenér mužstva Felix Magath. Tomu se uzdravil Roque Santa Cruz, a tak má nyní Bayern k dispozici hned čtyři skvělé střelce, kteří chtějí hrát co nejčastěji. Konkurencí Santa Cruze jsou Claudio Pizarro, Lukas Podolski a Roy Makaay. "Máme nyní čtyři hvězdné útočníky, toho musíme využívat," reagoval na Cruzovo uzdravení Magath. V dnešním utkání se očekává, že dostane volno Podolski a pravděpodobně i Makaay. Otazník visí nad startem Hasana Salihamidžiče, jistě nebudou hrát zranění Owen Hargreaves a Valerien Ismael.

Hertha Berlín dává letos zapomenout na neúspěchy z předchozích sezon, když je zatím jedním z nejlepších celků elitní německé soutěže. Společně s Frankfurtem a Norimberkem si stále letos drží neporazitelnost, což se bude dnes snažit potvrdit v Mnichově. "Pod tlakem je dnes Bayern, je doma a měl by zvítězit, ale my chceme to samé," říká generální manažer modro-bílých Dieter Hoeness. "Když Bayern nevyhraje, tak ztratí, my můžeme pouze získat. Do Mnichova jedeme pro tři body," dodal s úsměvem. Trenér Falko Gotz dnes už může počítat s brankářem Christianem Friedlem, který měl problémy se zády. Stejně tak je v pořádku argentinský střelec Christian Gimenez, hrát ovšem nebude dvojice Basturk - Gilberto.

Věříte-li ve vítězství úřadujícího mistra Bundesligy z Mnichova, pak si na něj můžete vsadit s kursem 1.40. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 4.10 a na výhru Herthy 6.90.

Reklama