Hlavní obsah

Nymburk míří do Ústí

Vítězstvím nad silným Prostějovem zahájili nový ročník Mattoni NBL basketbalisté Nymburka. Ve druhém zápase se dnes představí na palubovce Ústí nad Labem.

Článek

Nový trenér Nymburka, Izraelec Muli Katzurin, dal před sezonou jasně najevo, co od svých svěřenců očekává: precizní obranu. "Snažíme se především zaměřit na obrannou část naší hry, musíme ... neustále tlačit na míč a měnit způsoby obrany. Na druhou stranu chceme hrát hodně rychlý útok a hlavně využít naší obrany k tomu, aby jsme dávali soupeřům jednoduché koše," řekl kouč úřadujícího mistra ligy. V prvním zápase ho v tomto ohledu rozhodně nezklamali - Prostějovu povolil pouhých 63 bodů s nízkou procentuelní úspěšností z pole. Hned v úvodu se dobře uvedly některé nové posily Nymburka. Největší rozruch vzbudil příchod Portorikánce Guillerma Diaze, kterého draftovali Los Angeles Clippers. Diaz se při své premiéře blýskl 19 body a čtyřmi doskoky, rozhodně ale nezklamal ani rozehrávač Walter Russel, který k deseti bodům přidal sedm asistencí.

Také Ústí nad Labem se vstup do sezony vydařil. Tým trenéra Šedivého posílila před sezonou především americká dvojice Damien Argrett a Tim Henry. Právě oni by se měli stát tahouny týmu, který loni vypadl ve čtvrtfinále. První šanci ukázat, co dokážou, měli Henry s Argrettem v Sadské - a rozhodně nezklamali. Dohromady si vysloužili dvanáct faulů; Henry nastřílel na křídle 26 bodů a pivot Argrett k 22 bodům přidal šest doskoků. "Očekával jsem tuhou bitvu a to se také potvrdilo, celé utkání bylo velice vyrovnané. Nám se podařilo zvrátit nepříznivý stav na začátku poslední čtvrtiny a poté jsme si vybudovali náskok, který jsme v koncovce i díky štěstí udrželi," okomentoval vítězný zápas trenér Šedivý.

Dnes na jeho svěřence ovšem čeká daleko těžší soupeř, na kterého podle bookmakerů nebudou mít. Společnost bwin vypsala jako jasného favorita hosty z Nymburka, na které si můžete vsadit s nízkým kursem 1.08 a handicapem 14.5 bodu. Myslíte si, že posílené Ústí může dnes vyzrát i na nejlepší český tým posledních let? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 6.60.

Reklama